1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Majstor stavio dizel motor u Nissan Skyline
Majstor stavio dizel motor u Nissan Skyline

Majstor stavio dizel motor u Nissan Skyline

397
6
Podelite sa prijateljima:

Ne treba biti obožavalac japanske marke da bi se „preksrstio s obe ruke“ na vest o tome da se našao jedan šampion koji je pristupio apsurdnom zahvatu. Zamislite, postoji čovek na svetu koji poseduje Nissan Skyline i koji je odlučio da u njega ubaci dizel motor. Ako postoji nekakvo opravdanje za to što se neko usudio da prepravlja takav kult, onda je to svakako podatak da novopostavljeni motor nudi 1.300 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta, što je učinjeno s ciljem da automobil s uspehom učestvuje na trkama na pravcu.

Mazda RX-7 kvadkopter, Toyota Supra MK4 s 1.000 konjskih snaga, Ford Mustang s V8 natpunjenim motorom, sve to je ok, kada su u pitanju trke na pravcu. Svaka spektakularna transformacija ima svoje opradvanje. Ali, opet, da neko dira Nissan Skyline R32, e to već ne ide.

Prodavac koji se na eBayu predstavlja kao „mmm181“ je oglasio japanski kupe s egzotičnim pogonom. Njegov primerak modela Skyline R32 GTS (izvorno s benzinskim atmosferskim motorom) ugostio je Mercedesovu naftaricu s oznakom OM606, koja se do pre neku godinu nalazila pod haubama automobila iz E i S Klase. Uz doping azotom, „mašina“ dostiže i pomenutih 1.300 Nm. Doduše, ovakav Nissan ima jedan „sitan“ nedostatak: iza njega ostaje oblak crnog gustog dima.

Sve ostale vitalne komponente su prilagođene novom srcu. Uz taj motor, ukomponovan je i menjač iz donorskog modela C220CDI, dok prednje kočnice pripadaju sportskom automobilu R32 GT-R.

Kako bilo, i kako već rekosmo, vozilo se prodaje na eBay platformi, a može se dobiti za sumu koja je nešto jača od 19.100 evra.

AutoRepublika

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Evo nešto za Dona!😁

mirković

Trke na pravcu? Američki debili znaju da rade samo debilizme. Imaju trke na pravcu i trke na ovalu. Kod njih glava i mozak je deficitarna kategorija.

Yankee

Auto ima volan sa desne strane, cena je u evrima i rec je o Skyline koji se nikada nije prodavao u Americi … i ti si opet zakljucio da je ova vest nekako povezana sa Amerikom?

BB

Kako mjenjač C220 može prenijeti 1300 Nm?
Jedino ako sttavi uže gume da proklizavaju…

moron

Da je samo do emisije, ovaj bi kod nas bez problema prošao tehnički pregled.

Yankee

Rollin’ coal na japanski nacin 😉