1. Home
  2. Vesti
  3. Kamaz u potpunosti demistifikovao novi krosover po imenu Moskvič 5
Kamaz u potpunosti demistifikovao novi krosover po imenu Moskvič 5
14

Kamaz u potpunosti demistifikovao novi krosover po imenu Moskvič 5

24.35K
14
Podelite sa prijateljima:

Na događaju koji je organizovao ruski proizvođač teških komercijalnih vozila, kompanija Kamaz, predstavljen je predserijski primerak novog krosovera po imenu Moskvič 5. Novajlija dolazi kao drugi rusko-kineski proizvod na četiri točka i već postoje najave o brzoj lokalizaciji proizvodnje u Moskvi.

Delegacije vlade Republike Tatarstan i kompanije Rostoc su pre sastanka upravnog odbora prikazale dolazeće noviteta, dok je jedan od izložbenih eksponata bio i Moskvič 5 i to u predserijskoj formi. Njegove slike je podelila služba za odnose s javnošću tatarstanske strane, a na fotografijama je moguće primetiti i tablu s glavnim tehničkim specifikacijamama vozila. Zahvaljujući tome, svaki dašak intrige nestaje, pa znamo da je novi Moskvič 5 u najvećoj meri kopija modela iz Kine po imenu JAC Sehol X6.

Dakle, Moskvič 5 će biti ponuđen samo s jednoipolitarskim turbobenzincem i prednjim pogonom. Dve su opcije u pogledu izbora rešenja za transmisiju. Tu je takozvani varijator i šestostepeni preselektivni robotizovani menjač. Bazični krosover će razvijati 149 konjskih snaga i maksimalnih 230 Nm obrtnog momenta, dok će modifikacija s najviše prestiža ponuditi 184 „grla“ i 300 Nm.

Ono što je ovde posebno zanimljivo jeste to da Sehol X6 u domovini pruža druge pogonske jedinice. Samo je bazični X6 dostupan s pomeutih 150 konjskih snaga i 230 njutn metara, uz petostepeni ručni menjač ili pomenuti šestobrzinski robotizovani. Gabaritit kineske i ruske varijante su identični, pa tako iznose: 4.505 mm; 1.850 mm; 1.698 mm, i to sledećim redom: dužina, širina, visina.

Pokazni Moskvič 5 je od donorskog JAC-a nasledio čak i grafike, ali je izgubio natpise s nazivom. Zanimljivo je i to što je na prezentaciji održanoju u Kamazu, novitet dobio interne oznake upravo te firme. Enterijer ruske verzije još uvek nije prikazan, ali ne sumnjamo da će biti identičan onom s modela Sehol X6, što smo i prikazali na gornjoj fotografiji.

Sergej Kogogin je s mesta genaralnog direktora Kamaza obećao da će proizvodnja dva nova modela početi pre nego što dočekamo Novu godinu i da će biti lokalizovana u moskovskim pogonima. Nema sumnje da će jedan od ta dva noviteta biti baš Moskvič 5, dok će drugi biti liftbek po imenu Moskvič 6.

Narednih nedelja valja očekivati dalju objavu u pogledu pojedinosti u vezi paketa opreme koji će biti ponuđeni, a tada bi trebalo da čujemo i nešto više o planiranoj cenovnoj politici.

AutoRepublika

(24345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Kakva be dilema. Klasican rebrendig. Stavis drugu oznaku brenda i cepaj.

Pitam se samo da li ce Putin i ekipa nesto uraditi po pitanju prave originalne ruske auto industrije. U tolikoj zemlji bi trebalo da bude neki jak proizvodjac. Inace ce sve biti uvoz.

Renault Terminator

Rade pun gas na tome ali ovaj brz početak nije bio moguć bez Kineza.

zzt

nema se para, skoro sve rezerve su utrošene na održavanje rublje. Rublja je u padu, doći će do još večeg siromaštva i bez obzira koliko god bili kinezi jeftini bit će sve teze kupovat.

Bungi

Misliš da je zvanični kurs dolara i eura realan nakon onoliko naštampanih milijardi bez pokrića.?Šta misliš zašto više Kinezi ne prodaju čipove po onim starim cijenama.?Dobrodošao u stvarni svijet međunarodnih ekonomskih odnosa.

Renault Terminator

Pa to se više ni u najzagriženijim anti Ruskim medijima na zapadu ne može naći🤣 Inflacija u Rusiji je najniža u Evropi,2.9%.Nezaposlenost je najniža u istoriji od kada postoji Ruska država,svega 3.3%.Izvan granice siromaštva u Rusiji je prošle godine izašlo 1,7 miliona ljudi,a stopa siromaštva pala je na 9.8%.Realan rast BDP u Rusiji za ovu godinu je 2%.90% plaćanja sa zemljama Evroazijskog ekonomskog saveza vrši u rubljama,a sa Kinom preko 80% u rubljama i juanima.Drug,živiš u starom svijetu,novi svijet sa slobodarskim i demokratskim zemljama na čelu sa Rusijom i Kinom je davno formiran i uz dana u dan je sve… Pročitaj više »

Andrija

Vazi

Renault Terminator🇷🇺Z

Surova realnost za vas rusomrzce😎🇷🇺Z💪.

Quadrofoglio v6 90' stage 2 770ks

Pa dobro Danice koji je to auto bolji od moskviča

Renault Terminator🇷🇺Z

Još kad bi iz nicka obrisao „t“,imao bi najjači nick na AR😁.

Matija

Suvise mali tockovi! Prednji deo ima „tenkovski“ dizajn! Sa ovim autom Rusi nece moci da izadju na svetsko trziste – verovatno im to nije cilj?

s mile

U ovoj fazi je daj šta daš, za domaće tržište. Sumnjam da im Kinezi dozvoljavaju dalju prodaju. Zašto bi sebe potkopavali

YugoFlorida

Za šta je namenjen, apsolutno korektan, a to je da se sačuvaju radna mesta koja su mogla biti izgubljena zbog iracionalne odluke Renoa da napusti Rusiju. Nadam se da će u budućnosti doći do većinske lokalizacije proizvodnje, kao i do redizajna vozila koji bi ih učinio jedinstvenim i više ruskim. Verujem da će u budućnosti do toga i doći.

zzt

nope, bit će sve teže jer se troši puno deviznih rezervi na održavanje rublje.

Renault Terminator🇷🇺Z

A u Beču lokalni umjetnik u centru grada crta karikature…u prevodu,dosta nam je šupljeg😁🇦🇹❤️…
comment image

comment image