1. Home
  2. Vesti
  3. Poznata cena nove Honde CR-V u Nemačkoj
Poznata cena nove Honde CR-V u Nemačkoj
4

Poznata cena nove Honde CR-V u Nemačkoj

4.10K
4
Podelite sa prijateljima:

Šesta generacija Honde CR-V predstavljena je pre skoro godinu dana u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je uveliko u prodaji i već je potvrđeno njeno lansiranje na evropsko tržište. CR-V je preuzeo ulogu vodećeg modela, pošto je osma generacija Accorda napustila tržište pre više od jedne decenije.

Novi CR-V ne samo da je veći od svog prethodnika, već i po cenama koje odgovaraju ovoj kategoriji. Sa sofisticiranijim dizajnom, najveći SUV brenda na evropskom kontinentu stavio je sve karte na hibridnu tehnologiju, prodajući se isključivo sa običnim hibridom (HEV) i hibridom plug-in (PHEV), čime dizel motori doživljavaju svojevrsni „damnatio memoriae“ (zabrana sećanja).

Prvo tržište na kojem će nova Honda CR-V biti lansirana je Nemačka, gde će se plasirati u tri verzije. CR-V e:HEV će biti povezan sa završnim nivoima Elegance i Advance, dok će verzija e:PHEV biti povezana samo sa Advance Tech koji je vrhunac asortimana i vizuelno se ističe posebnim detaljima kao što su hromirani umeci u rešetki hladnjaka i sjajna crna koja prekriva školjke retrovizora ili krovne šipke.

Razlika između dve verzije je takođe očigledna: poklopac priključka za punjenje na levom prednjem blatobranu, koji nedostaje konvencionalnoj hibridnoj verziji. Evropska divizija japanskog brenda još nije navela šta čini pomenute pakete opreme.

Ovaj model se, za razliku od generacije koja je još uvek u prodaji, više ne proizvodi u Japanu, već u Kini, napuštajući istu fabriku kao i Honda Breeze, kako je CR-V poznat na azijskom tržištu. Honda je dosta razmišljala o udobnosti putnika pozadi, zbog čega nema tunela za prenos u ovom zadnjem delu, sa neprekidnim, besprekornim podom u sredini.

Pored toga, ima više nego izdašnu zapreminu prostora u prtljažniku, gde je jedan od vodećih u svojoj kategoriji sa 582 litra u obe verzije. Honda je ovu cifru postigla tako što je bateriju u hibridnoj verziji integrisala ispod prtljažnika, dok je kod PHEV-a između osovina, kao kod električnih vozila, tako da ima dodatni prostor ispod poda prtljažnika od najmanje 72 litra.

Obe verzije imaju dvolitarski benzinski motor Atkinsonovog ciklusa sa maksimalnom snagom od 148 KS koji pokreće samo prednje točkove u čisto hibridnom režimu. Oba su opremljena sa dva elektromotora, jedan sa 184 KS koji deluje kao glavni motor i drugi kao generator sa 163 KS. PHEV ima litijum-jonsku bateriju kapaciteta 17,7 kWh, koja nudi maksimalni domet od 82 kilometra u kombinovanom ciklusu i 105 kilometara u gradu.

Model CR-V Ë:HEV CR-V Ë:PHEV
Motor 2.0 Atkinson + 2 EV 2.0 Atkinson + 2 EV
Snaga 207 KS /
Menjač Automatski Automatski
0-100 km/h / /
Maksimalna brzina / /
Potrošnja 6,7 l/100 km 6,2 l/100 km
Pogon Prednji Na sve točkove

Hibridna verzija e:HEV povećava ovu cifru na maksimalni domet od najmanje 850 kilometara, što je brojka koja je čini jednom od najinteresantnijih opcija na tržištu, pored toga što ima kapacitet vuče od 750 kilograma, duplo u slučaju e:PHEV-a. Postoji samo jedan problem, a to je što se u Nemačkoj cene nove Honde CR-V, koja će na jesen stići u salone, kreću od nešto više od 50.000 evra.

Dok novi model ne stigne, pročitajte (ako već niste) test aktuelne Honde CR-V.

AutoRepublika

(4102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sada sam pogledao u Nemačkoj cene za odlazećeg CRV-a kao hibrida ( 37-50 hiljada ), kao i za RAV-a klasičnog hibrida ( 44 – 58 hiljada ), tako da za početnu cenu novog CRV-a hibrida ( 50 hiljada ) može da se kaže: „Da je puno“, ali i: „Sreća, pa nije i više“ …

S mile

Koja mu je cena u US of A

moron

Kroz tri paketa opreme, novi hibridni CRV u USA ima cenu od 33.350 / 36.350 i 39.500 USD.

mkm

Cena je kao kod BMW X1