1. Home
  2. Vesti
  3. Hoće li BYD prodavati benzince u Evropi?
Hoće li BYD prodavati benzince u Evropi?
1

Hoće li BYD prodavati benzince u Evropi?

224
1
Podelite sa prijateljima:

Marka Build Your Dreams, poznatija kao BYD, nedavno je započela napad na evropsko tržište. Ovaj kolos kineske automobilske industrije pravi je specijalista za proizvodnju elektrifikovanih vozila. U pohod na stari kontinent, odlučio je da sve karte stavi na „održivu“ mobilnost, tačnije, na električne automobile.

U prvim mesecima ove godine BYD je već prodao prve primerke putničkih automobila u Evropi. To su modeli Atto 3, Tang i Han. U ovom trenutku, kompanija udvostručuje svoje napore da proširi svoju ponudu proizvoda na modele Dolphin i Seal (delfin i foka).

BYD-ova strategija da se učvrsti na evropskom tržištu je imala za cilj prodaju električnih modela. Ali, kineski brend je primećen da u južnoj Evropi izvodi niz testova na putu sa termčkim automobilima. Taj prizor ne iznenađuje s obzirom na širok spektar elektrifikovanih vozila koje BYD ima u svojoj matičnoj zemlji, a bratskoj nam Kini.

Konkretno, BYD je testirao hibridni plug-in SUV – BYD Song Plus DM-i. To je veoma popularan SUV na kineskom tržištu i koji je dostupan i u drugim delovima sveta, kao što su zemlje Latinske Amerike. Iako postoji električni BYD Song Plus, veoma je upadljivo da brend toliko daleko od domovine sprovodi testove hibridnog plug-in SUV-a.

Važno je reći da se ovi testovi emisija i potrošnje sprovode po ciklusu WLTP. U slučaju prekoračenja, bili bi u skladu sa ciklusom CLTC koji se primenjuje u Kini, pošto ima manje zahteve. Ako testovi WLTP-a budu uspešno položeni, Song Plus hybrid plug-in bi bio spreman da se pridruži BYD-ovom asortimanu u Evropi. Međutim, u ovom trenutku se ne može reći da će se to dogoditi.

Takođe, tu je i ogromna kontroverza koja je nastala u Kini zbog optužbi Great Walla da BYD krši kineske standarde emisije, koje su, između ostalih modela, stavile Song Plus u centar pažnje. BYD je negirao optužbe. Čak i ako je to pretpostavka, dokazivanje svetu da njegovi plug-in hibridi mogu da ispune zahtevni WLTP bio bi savršen način da se iskoreni svaka sumnja.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Aj’ da vidimo…