1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen planira da ove godine proizvede 800.000 električnih automobila
Volkswagen planira da ove godine proizvede 800.000 električnih automobila
0

Volkswagen planira da ove godine proizvede 800.000 električnih automobila

152
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko se ovi planovi ostvare, jedino će Tesla biti ispred nemačkog giganta po pitanju EV proizvodnje. 

Želja Volkswagena je da u jednom trenutku pretekne američki brend i postane lider u sferi električnih automobila. Ove godine, cilj je da sa montažnih traka siđe oko 800.000 EV četvorotočkaša. To je za Reuters potvrdio direktor prodaje nemačkog proizvođača – Hildergard Vortman.

Vortman je dodao i da je zadatak i za sledeću godinu sasvim jasan – proizvodnja 1,3 miliona električnih automobila. Dakle, zaista ambiciozni ciljevi, ali po svemu sudeći to je još uvek daleko od onoga što čini Tesla.

Naime, prošle godine je američka marka stvorila 930.422 četvorotočkaša, i dostavila 936.000 vozila. U prvom kvartalu tekuće godine Tesla je imao 305.000 proizvedenih jedinica. Prema projekcijama koje je više puta saopštio Ilon Mask, Tesla bi ove godine trebalo da napravi oko 1,5 miliona električnih automobila.

Ilon Mask je nedavno pohvalio Volkswagen po pitanju napretka njegovi električnih modela. „Mislim da uz Teslu Volkswagen pravi najveći proboj po pitanju EV tehnologije“, kazao je milijarder.

S druge strane, Herbert Dis, prvi čovek Volkswagen grupacije, ističe da nisu dovoljno dobro procenili Teslu. „Smatram da smo potcenili Teslu na samom startu. Sada pokušavamo da to ispravimo. Razlika između nas je ozbiljna, ali mislim da možemo da je premostimo i sustignemo Amerikance“, izjavio je izvršni direktor kompanije iz Volfzburga.

AutoRepublika 

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments