1. Home
  2. Prezentacije
  3. Volkswagen Touareg preživao „LEDenu“ restilizaciju
Volkswagen Touareg preživao „LEDenu“ restilizaciju
1

Volkswagen Touareg preživao „LEDenu“ restilizaciju

552
1
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija krosovera po imenu Volkswagen Touareg je nako pet godina proizvodnje podvrgnuta planiranoj restilizaciji. Izmene su obuhvatili proširenu masku hladnjaka, točkove s integrisanim felnama novog stila, dok je glavni akcenat razvojnog tima bačen na polje tehnologije rasvete. Bazična varijanta i dalje nudi konvencionalna LED svetla, ali fotografije takve verzije još uvek nisu dostupne.

Već od druge konfiguracije u nizu doziranog inkorporiranog prestiža, a koja se zove Elegance, krosover dobija nove farove u matričnoj tehnologiji. Oni su visoke rezolucije i nose komercijalni naziv IQ.Light.

Volkswagen Touareg R-Line pre i posle modernizacije, s leva na desno

Svaki far sadrži 19.216 LED dioda koje fleksibilno menjaju svetlosni snop u cilju izbegavanja zaslepljivanja drugih vozača. Takva optika poseduje sekcije dnevnih svetala u obliku slova L, i takođe dolazi s trakom u LED tehnologiji, a koja je deo maske hladnjaka.

Nove zadnje signalne grupe su povezane svetlećim mostom (trakom, uz zadnje svetlo crvene boje koje se po prvi put pojavljuje na amblemu Volkswagena zalepljenom na stražnjici vozila. Proizvođač je ovo rešenje u prošlosti implementirao samo kod automobila koje je sklopio da bi ih prodao Kinezima ili Amerikancima. Verzija R-Line je zadržana u gami, ali dolazi s nabusitijim branikom i crnim dekorom, baš kao da je namenjena za oružana dejstva, a ne za bezbednu vožnju.

Promene koje su izvršene u kabini, mnogo su manje vidljivie. Glavna stvar se tiče toga da su bazični čeoni panel s analognim instrumentima, panel za kontrolu rada klima uređaja i mali ekran multimedijalnog sistema isparili iz kataloga.

Od sada će virtuelna instrumentacija kao deo sistema Innovision Cockpit dolaziti s ekranom osetljivim na dodir dijagonale od 15 inča, već od elementarne, najprizemnije ponude. Završna obrada čeonog panela i konzole je postala mekša, dok je multimedijalni sistem dobio unapređenu funkciju glasovne komande, priključke velike snage za USB, tipa C. Oni nude 45 umesto 15 vati.

Kada se priča o tehnološkim rešenjima, valjalo bi reći da su inženjeri radili na postavkama šasije, pa je tako novajlija ponudio više komfora i vozačkog doživljaja, što nije lako postići u isto vreme. Opcije uključuju sistem vazdušnog ogibljenja, aktivne stabilizatore i potpuno upravljivu šasiju. Važnu novinu predstavlja i senzor za krovni nosač. Zavisno od očitavanja koja obezbedi taj senzor, prilagođavaće se i rad sistema stabilizacije vozila.

Ovo je nužda, imajući u vidu da teret postavljen na krovu vozila donosi izmenu težišta vozila i povećava tendenciju istog da se prevrne.

Ali, pogonski sklopovi su ostali isti. Dodatno, Touareg koji će Evropljani moći da pazare, dolaziće samo s šestocilindarskim motorima u rasporedu V. Izbor se svodi na trolitraše TSI i TDI. Turbobenzinac raspolaže s 340 konjskih snaga, turbodizel sa 231 ili 286 „grla“, dok je verzija eHybrid napucana s  381 konjskom snagom. Čini je trolitarski benzinac sa šest cilindara i električni motor.

Sve verzije imaju osmostepeni „automatik“ i permanentni pogon na sva četiri kraja karoserije. On kod Volkswagena nosi tradicionalni naziv 4Motion. Nema infomracija o nekadašnjem bazičnom varijatetu. On nosi četvorocilindarski turbobenzinac 2.0 TSI. Taj u Evropi nije ni nuđen.

Na vrhu ponude se nalazi modifikacija Touareg R eHybrid. Potpisuje je divizija R. Nudi identičan hibridni pogonski sklop koji čine turbo agregat V6 3.0 i električni motor, ali ovde pogonski sklop proizvodi 462 konjske snage, dok sprint do „stotke“ oduzima 5,1 sekundi.

Ažurirani Volkswagen Touareg nastupa pred evropskim kandidatima za kupovinu negde tokom leta. Sve verzije će biti montirane u slovačkoj fabrici, dok cene kreću od 69,2 hiljada evra za bazičnu verziju s istim farovima kao i pre modernizacije, dok se za Touareg R traži minimum 94 hiljada evra.

AutoRepublika

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments