1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Alfa Romeo Brera s petoro vrata
Alfa Romeo Brera s petoro vrata
3

Alfa Romeo Brera s petoro vrata

4.32K
3
Podelite sa prijateljima:

Južnoafrikanac Brendon Šolc, poznat i kao carazy-guy na Instagramu, zaljubljenik je u Alfa Romeo (između ostalih) i ne okleva da se upusti u posebno ambiciozne modifikacije vozila. Sa žaljenjem što proizvođač iz Milana nikada nije ponudio Breru sa petoro vrata, odlučio je da je kreira sam tako što je zadnji deo kupea ugradio na limuzinu 159. Rezultat je toliko homogen da bi se moglo verovati da je to delo Alfe Romea.

Da se podsetimo, Brera je na tržištu bila od 2006. do 2010. godine, a sam model je proizašao iz istoimenog konceptnog automobila koji je dizajnirao Italdesign pod nadzorom Đuđara 2002. godine.

Brendon Šolc je stoga uklonio zadnji deo njegove karoserije sa 159, izrezan odmah iza zadnjih vrata, i zamenio ga poslednjim segmentom karoserije od „donatorske“ Brere. Preciznost izreza omogućila mu je da savršeno poravna dva elementa, bez lomljenja pojasne linije. Između zadnjih stubova i vrata prtljažnika, dodate su metalne ploče za spajanje.

Karoserija ove jedinstvene Alfe Romeo Brere sa petoro vrata je tada pripremljena i ofarbana u karakterističnu crvenu boju italijanskog brenda. Šolcu preostaje da ugradi zadnje staklo i spojler koji će ga nadvisiti. Takođe planira da zameni originalno vešanje kako bi automobil spustio za oko 40 mm i tako mu dao sportski izgled. Zatim, ono što takođe treba da uradi je da pronađe ime za svoju Breru 159!

AutoRepublika

(4317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Svaka mu cast na strpljenju i umecu! Napravio je ono sto se danas zove „kupe sa cetvoro vrata“. Krace receno – niska limuzina.

Bungi

Super je lik to odradio.Zadnje stakla kod Brere je prekratko za viši krov 159-e pa bi valjalo na tom poraditi.

Njegova Visost

Eee, lijepa, plemenita beštija. Da su je bar i ovakvu pravili u fabrici…
Sretan dan Mladosti.🤩🥰