1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ponovo ažuriran Geely Coolray
Ponovo ažuriran Geely Coolray
6

Ponovo ažuriran Geely Coolray

2.37K
6
Podelite sa prijateljima:

Ko prati automobilsku industriju i proizvode na četiri točka koji stižu iz Kine, sigurno mu je poznato ime Geely, kao i njihov model Coolray. Na domaćem tržištu se prodaje pod nazivom Geely Binyue. Proizvođač je prošle godine restilizovao SUV, a paralelno se nastavilo s prodajom i pred-restilizacijskog modela, s tim da je osveženi dobio sufiks Cool.

Ništa čudno za kineske uslove, mislimo na to što se isti model nudi u dve različite verzije, pa čak i generacije. Uobičajena je praksa. Ali evo sada izveštavamo o tome kako je i bazični Geely Binyue prošao kroz proces zasebnog osvežavanja!

Međutim, svega je par vidljivih promena. U poređenju s verzijom za 2021. godinu jedino se maska hladnjaka izmenila i sada dolazi s letvicama koje idu uspravno, dok je stil naplataka promenjen, baš kao i neki sitniji dekorativni elementi.

Jedinice sa sportskim pakaovanjem su dobile spojler na poklopcu prtljažnika koji je postao više skroman. Sveukupna dužina je ostala ista (4.330 milimetara), dok je Binyue Cool s drugačijim perjem na nivou od 4.380 mm.

Još je manje izmena načinjeno u putničkoj kabini, pa imamo da prijavimo samo nove presvlake i umereniji koloritni dekor. Očuvane su bazične analogne spravice, dok je opciono ponuđen sedmoinčni instrumentacioni klaster. Omogućen je izbor multimedijalnog sistema s dva displeja različitih gabarita. Jedan ekran ima dijagonalu od 8,0 inča, dok je kod drugog ona na nivou od 12,3 inča. Sve zavisi od izabrane konfiguracije.

Glavna novina se krije ispod poklopca motora. Nakon što je slično urađeno s modelom Binyue Cool, sada je i „običan“ Geely Binyue dobio turbobenzinski četvorocilindarski jednoipolitarski motor sa 181 konjskom snagom i  290 Nm najvišeg obrtnog momenta. Razvijen je od strane ćerka firme zvane Aurobay, a ona je nastala spajanjem razvojnih odeljenja za agregate brendova zvanih Volvo i Geely.

Dakle, promocijom ovog modela, izjednačen je broj završetaka sistema izduvnih cevi s brojem cilindara. U paru s motorom radi stari sedmostepeni robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom. Bazična verzija je zadržala 1,4-litarski turbobenzinski motor s četiri klipa i 141 konjskom snagom (235 Nm), dok je transmisija šestostepena ručna. Kako god da složite ovaj Geely, on ostaje kao vozilo s prednjim pogonom.

Prodaja modernizovanog SUV-a je već započela u Kini. Geely Binyue tamo košta između 10,8 i 13,8 hiljada američkih dolara, dok model Binyue Cool startuje od 14,2 hiljade zelembaća. Avaj, još uvek se ne zna hoće li Geely slati, i eventualno u kojoj formi će slati, ovaj model u Evropu.

AutoRepublika

(2367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Uspeo dizajn, i spolja i unutra! Bilo bi pozeljno malo manje crnih elemenata na karoseriji! Performanse i cena su OK. Samo jos da dodje do nas!

s mile

14K USD…. no comment… kod nas ni dacie nema za te pare

Dragan

Ovo je zaista vest vredna pažnje…

Zastava

Inače, vlasnik Volvo-a.

igi

Na sajtu Geely Srbija piše da se ovaj model očekuje uskoro. Pa da vidimo i to.

kish

ocekuje se u decembru