1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lista: Novi modeli koji nas očekuju u naredne dve godine
Lista: Novi modeli koji nas očekuju u naredne dve godine
1

Lista: Novi modeli koji nas očekuju u naredne dve godine

8.45K
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen, Porsche, Jeep… Apple? Da vidimo koji nas sve to noviteti čekaju u naredne dve godine.

Bez obzira da li se radi o redizajnu, pogonskoj ili karoserijskoj varijanti ili potpuno novom modelu, očekuje se pojavljivanje ovih vozila kao modela za 2020. ili tokom kalendarske 2020. godine. Naravno, ovo su prognoze, pa ih tako treba i shvatiti.

Alfa Romeo GTV

Status: nov model, datum lansiranja nepoznat

U okviru petogodišnje strategije FCA, Alfa Romeo će predstaviti čitav niz novih modela, od sportskih automobila pa do SUV/krosovera. Jedna od najznačajnijih premijera će biti GTV. Baziran na aktuelnog Giuliji, novi GTV će biti „monstrum“ sa preko 600 ks, u hibridnoj kupe formi sa četiri sedišta i pogonom na sve točkove.

Apple iMaybe

Status: nov model, datum lansiranja nepoznat

Svi se sećamo Projekta Titan, koji je navodno otkazan. Međutim, Apple je saopštio da i dalje razvija dotičnu tehnologiju, i koliko je poznato, ona je namenjena za Apple iMaybe. Ovaj automobil futurističkog dizajna je predviđen da na tržište stigne 2020. Doduše, ta informacija je lansirana pre dve godine a od tada ne raspolažemo dodatnim podacima. Možda Apple treba i zvanično da otkaže iMaybe (ovo „maybe“ (možda) nas tako podseća na „malo sutra“), ili možda da ga preimenuje u nešto što više obećava od „možda“.

Audi Sport EV

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja kraj 2020.

Audi Sport, podmarka nemačkog premijum proizvođača je nedavno najavila planove za Audi Sport EV, koji bi trebalo da ugleda svetlost dana do isteka 2020. godine. To zvuči sjajno, ali nema dodatnih signala da se nešto zaista radi po tom pitanju. Najava je zapravo bila manje vezana za vozila a više za planove marke u vezi sa performantnim električnim automobilima, koji uključuju još nekoliko novih modela u narednih deset godina. Nije poznato koje će karoserijske konfiguracije biti novi električni sportista.

BMW i4

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja krajem 2019.

Za razliku od i3 i i8, BMW i4 će biti prvi čisto električni model za masovno tržište. Njegov dizajn će biti inspirisan Vision Dynamics Conceptom. Izveštaji sugerišu da će novajlija raspolagati autonomijom do 700 kilometara, a na scenu bi trebalo da stupi krajem 2019. ili početkom 2020. godine.

BMW M3

Status: redizajn, vreme lansiranja početkom 2019.

Početkom decembra, BMW je objavio planove u vezi sa lansiranjem 26 novih ili redizajniranih M modela do 2020. Nismo ni znali da BMW ima toliko „M“ modela… Naravno, Bavarci su u tu brojku uključili i M Performance izdanja, tako da se ostatak svodi na spekulacije. Uglavnom, ono što je najvažnije je da će M3 biti u centru pažnje, uz „flankera“ M4. M3 za 2020. bi trebalo da debituje na Salonu automobila u Frankfurtu sledeće godine.

BMW X3e (iX3)

Status: varijanta, datum lansiranja nepoznat

U jesen 2016., BMW je potvrdio planove da u portfolio uključi i električnu verziju X3, a sada je najavio da bismo novi model mogli da vidimo već dogodine, kao primerak za modelnu 2020. Pored toga, malo je toga poznato. X3e ili iX3 će platformu, većinu komponenti i električni pogon pozajmiti iz „i“ porodice.

Genesis G70 Coupe

Status: varijanta, vreme lansiranja krajem 2019.

Genesis G79 sedan je na stazama uspeha. Samim tim, tržište željno očekuje i kupe verziju, koja je dizajnirana da se upusti u bitku protiv sličnih nemačkih proizvoda. Ako kao analogiju uzmemo pobedu Južne Koreje nad Nemačkom na Svetkom kupu u fudbalu, Nemcima se ne piše dobro. Što se pogonskih jedinica tiče, treba očekivati turbo četvorocilindraš i twin-turbo V6, kao i u sedanu. Genesis bi mogao da lansira i karavansku verziju.

Genesis GV80

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja početkom 2019.

Genesis planira da između 2019. i 2021. tržištu predstavi tri krosovera, što će praktično udvostručiti ponudu ove korejske premijum marke. GV80 je krosover D segmenta i prvi će biti lansiran. GV70 baziran na G70 sedanu će verovatno biti sledeći, da bi usledio „CUV“ model.

Hyundai krosoveri

Status: potpuno novi modeli i redizajni, vreme lansiranja nepoznato

Hyundai je pomalo zaostajao u oblasti SUV i krosover modela, što se i odrazilo na nešto slabiju prodaju. Da bi to nadoknadila, korejska kompanija „baca sve karte“ na modele s povišenim klirensom. Naime, čak osam krosovera će biti predstavljeno do kraja 2020. U tu grupu su uključeni modeli s kojima smo se već upoznali, poput Kone, a moguće restilizacije su Tucson, Santa Fe i Santa Fe Sport. Vrlo lako može da se desi da dobijemo i nekog krosover novajliju iz A segmenta, kao i SUV sa osam sedišta.

Hyundai Santa Cruz Pickup

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja 2020. godine

Hyundai je 2015. u Detroit stigao sa lakim kamionetom baziranim na krosoveru. Nazvao ga je Santa Cruz. Ovog leta, korejska marka je objavila da je Santa Cruz dobio „zeleno svetlo“ za proizvodnju i pridružiće se portfoliju marke za američko tržište. Baziran je na Santa Fe krosoveru, ali Hyundai nije saopštio informacije u vezi sa eventualnim pogonskim jedinicama.

Jaguar F-Type

Status: redizajn, vreme lansiranja nepoznato

Jaguar je saopštio da planira da elektrifikuje sve modele do 2020., a upravo u tom periodu će na scenu stupiti i restilizovani F-Type kupe. Automobilskim puritancima se elektroasistencija možda neće svideti, ali britanska marka nipošto ne planira da žrtvuje eleganciju i performanse. Mada zvaničnog saopštenja nema, trebalo bi da osveženi F-Type stine pre 2020.

Jeep Wrangler Plug-In Hybrid

Status:  varijanta, vreme lansiranja nepoznato

Dve godine nakon restilizacije Wranglera, porodici će se pridružiti i novi „plug-in“ hibridni model. Malo je detalja u vezi sa ovim „radikalnim“ Wranglerom, ali zato je pregršt spekulacija. Pogonsku jedinicu bi trebalo da pozaji od Chrysler Pacifice Hybrid. U tom slučaju, treba očekivati autonomiju čisto na električnu energiju od oko 50 kilometara. EcoDiesel model je takođe u pripremi.

Land Rover Road Rover

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja tokom 2019. godine

Mada Land Rover nije zvanično potvrdio da su glasine u vezi sa novom limuzinom tačne, lepo je malo pustiti mašti na volju. Nazvan „Road Rover“, bi trebalo da bude nešto poput Jaguara u Land Rover izdanju, jer će platformu podeliti sa redizajniranim XJ sedanom. Road Rover će posedovati elektropogon, što je u skladu s najavljenom strategijom marke.

Mazda3

Status: redizajn, vreme lansiranja tokom 2019.

Ranije u toku ove godine, Mazda je izvestila o uspešnom razvoju novog motora, konceptu u kojem se ranije (bezuspešno) oprobalo nekoliko rivala. Mazdina verzija, poznata kao Skyactiv-X, trebalo bi da spusti potrošnju goriva za do 30 odsto, a na tržištu bi trebalo da se nađe u naredne dve godine. Opšte je mišljenje da je vesnik nove „trojke“ Kai koncept, predstavljen na Salonu automobila u Tokiju. Kai je inače fantastična demonstracija Mazdinog Kodo dizajnerskog jezika.

Mazda RX-9

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja nepoznato

Kada se sufiks „RX“ poveže sa Mazdom, to može isključivo da znači nešto uzbudljivo. To upravo i jeste slučaj sa RX-Vision konceptom, koji bi trebalo da je vesnik novog RX-9. Ukoliko japanska marka materijalizuje novi sportski model, bićemo joj na tome beskrajno zahvalni.

Mercedes-AMG GLE63

Status: redizajn, vreme lansiranja krajem 2018. ili početkom 2019. godine

Osveženi AMG GLE63 je za sada dostupan samo na špijunskim fotografijama. S obzirom da GLE počiva na novoj platformi, isto važi i za AMG model. To znači da je nešto veći od prethodnog modela ali bi trebalo da bude manje mase. To čini sjajnu osnovu za iskorišćenje potencijala AMG mašine.

Nissan Z

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja nepoznato

Aktuelni Nissan 370Z je prilično vremešan. Naime, ovaj sportski kupe nije značajnije unapređivan još od 2009. Ipak, nove informacije sugerišu da ćemo uskoro videti potpuno novu verziju, vrlo moguće na Mercedesovoj platformi.

Polestar 3 i 4

Status: potpuno novi modeli, vreme lansiranja početkom 2020.

Ranije u toku ove godine, Volvo je objavio da Polestar nadalje funkcioniše kao zasebna marka. Inicijalna porodica četiri elektromodela, sa oznakama od „1“ do „4“, premijerno će biti predstavljena početkom 2019., i to inicijalno sa sportskim kupeom „1“ i sportskom limuzinom „2“. Kompaktni krosover je sledeći na listi, a nakon njega će uslediti kabriolet. Polestar za sada drži specifikacije pod velom tajne, ali ono što je poznato je da će svi modeli počivati na Volvoovim platformama, a biće i servisirani u servisima švedske marke.

Porsche 911

Status: redizajn, datum lansiranja nepoznat

Nova generacija Porschea 911 uskoro stupa na scenu, a sudeći po špijunskim fotografijama, novajlija je nešto veći a i tehnološki napredniji. Naime, info-zabavni sistem i novi digitalni displeji u potpunosti menjaju ambijent unutar kabinskog prostora. Ovo teško da će se svideti tvrdokornim Porscheovim fanovima. Možda iz tog razloga nema značajnih izmena kada je spoljašnjost u pitanju. Porsche nije bio posebno voljan da obelodani informacije u vezi sa pogonom.

Izvor: gtspirit.com

Redspace REDS

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja nepoznato

Harizmatični Kris Bengl je ušao u novu automobilsku avanturu sa kineskom markom. Doduše, Redspace REDS je daleko od sage sa BMW-om, ali se inovativnost i progresivnost ne može negirati. Kutijasta „školjka“ REDS-a (Revolutionary Electric Dream Space) krije prostor koji se pre može nazvati salonom na točkovima nego tipičnom automobilskom kabinom.

Toyota GT86

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja početak 2020. godine

Budući Toyobaru s dvoje vrata je „ni tu ni tamo“. Bilo je izveštaja koji su sugerisali oživljanje sportskog kupea, ali i onih koji su to negirali. Međutim, dizajneri nisu sedeli skrštenih ruku, pa su zamislili kako bi novi kupe sa Toyotinom značkom mogao da izgleda.

Volkswagen Golf

Status: redizajn/varijanta, vreme lansiranja tokom 2019. godine

Volkswagen pokušava da se izvuče iz kandži dizelgejta, a najbolji način da to ostvari se zove – Golf. U koga nemačka kompanija može da ima više poverenja nego u svoj bestseler. Očekuje se konzervativna evolucija stajlinga aktuelnog modela. e-Golf će biti isključen iz osme generacije, što je sasvim logično, s obzirom na to da je VW u fazi formiranje I.D. porodice automobila na čisto električni pogon. Ipak, „plug-in“ hibridna verzija će verovatno biti dostupna uz legendarni GTI (koji bi takođe mogao da prođe tretman hibridizacije).

Volkswagen I.D. Crozz

Status: potpuno nov model, vreme lansiranja nepoznato

Volkswagen se iz petnih žila trudi da se distancira od stigme zvane „dizel“. Najbolje „oružje“ u tim nastojanjima je nova I.D. linija električnih modela, koju odlikuje veseo dizajn. I.D. Crozz je kompaktni krosover kupe, pogonjen tandemom elektromotora, po jednim na svakoj osovini. Kombinovana snaga iznosi 302 ks, uz procenjenu  maksimalnu autonomiju od 500 kilometara. I.D. Crozz takođe krasi Volkswagenov 4Motion pogon na sve točkove. VW nije saopštio cenu novog modela, ali nas je informisao da je „priuštiv“.

AutoRepublika

(8446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lol

Sve se mijenja osim ruznog golfa. Oni jos zive u 19 vijeku