1. Home
  2. Vesti
  3. Honda bi mogla da lansira novi sportski automobil za svoj 75. rođendan
Honda bi mogla da lansira novi sportski automobil za svoj 75. rođendan
1

Honda bi mogla da lansira novi sportski automobil za svoj 75. rođendan

162
1
Podelite sa prijateljima:

Hondina linija sportskih vozila mogla bi da se proširi jer ovaj proizvođač želi da proslavi svoju 75. godišnjicu. U nedavnom intervjuu za Autocar, Tom Gardner, viši potpredsednik Honde Motor Europe, nagovestio je takvu mogućnost, sugerišući da bi mogao da se pojavi naslednik kultnog sportskog automobila S2000 i da bi mogao u toku ove godine da ispliva na površinu.

Gardner je ponovio da je nova generacija Civica Type R prilično popularna među kupcima. Rekao je da se u kompaniji voli dobar sportski automobil. „Volimo performanse i veoma smo zahvalni na snažnoj reakciji koju smo imali na najnoviji Type R“, rekao je on za Autocar. Nažalost, Gardner nije otkrio mnogo o potencijalnom novom sportskom modelu, samo je nagovestio mogućnost.

On je našim kolegama rekao „Pazi na ovaj prostor“, dodajući da je Honda lansirala S2000 kao način da proslavi 50. godišnjicu brenda. Trebalo bi da uradi nešto posebno za 75. rođendan.

Ovo nije prvi put da se čuje žamor o novom Hondinom sportskom automobilu. Krajem 2020. pojavile su se glasine u kojima se navodi da proizvođač automobila razmišlja o oživljavanju S2000. Insajder je naveo da će novi model imati slične proporcije kao originalni sa dvoja vrata, pri čemu su Hondini inženjeri zadržali težinu ispod 1.350 kg koristeći aluminijum i ugljenična vlakna. Takođe bi navodno koristio motor Civica Type R, koji proizvodi 330 konjskih snaga u novom modelu.

To zvuči neverovatno, ali je u suprotnosti sa ranijim tvrdnjama drugih članova kompanije. Dve godine pre glasina iz 2020, Hajato Mori, viši menadžer za planiranje proizvoda u Kanadi, rekao je da istraživanje ukazuje na nedostatak interesovanja za oživljavanje ovog sportskog automobila. Godine 2017, izvršni direktor Takahiro Hačigo je rekao: „Još nije vreme“ da se ponovo osmisli S2000. Od tada su se stvari unutar Honde možda promenile, a sada je vreme da se roudster vrati.

Iako bi novi S2000 bio prilično uzbudljiv, Honda bi mogla da ima druge planove za proslavu godišnjice. Proizvođač automobila je okončao proizvodnju NSX-a prošlog novembra, započevši odbrojavanje do lansiranja naslednika. Model će se verovatno vratiti u nekom obliku, prelazeći dalje od svog snažnog hibridnog pogona na potpuno električni pogon.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Honda S2000 ima fenomenalan motor! Isto to u modernijem pakovanju bilo bi hit godine! Samo da rukovodstvo Honde pokaze dovoljno jak karakter!