1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Harley Davidson se upravo usr** u gaće
Harley Davidson se upravo usr** u gaće

Harley Davidson se upravo usr** u gaće

7.58K
15
Podelite sa prijateljima:

Činjenica je da se motocikli u kategoriji teških kruzera dele na Harley Davidson i na sve ostale. Naravno, postoje i predstavnici od strane drugih proizvođača, ali je američki gigant taj koji je izgradio ime i imidž u ovoj kategoriji i samouvereno ga čuva do današnjeg dana.

A onda je BMW predstavio svoj model R18 i najavio da bi se tržište uskoro moglo promeniti. Bio je to prvi pokušaj nemačke firme sa teškim kruzerima još od 2004. godine kada je ugašen model R1200C i dobio je dosta pohvala na račun stila i tehnologije. R18 je takođe za oko sto milimetara duži nego bilo koji Harley Davidson trenutno u serijskoj proizvodnji, a pritom je i za 25 kg teži.


Od tada je prošlo tri godine, pa je BMW odlučio da krene s predstavljanjem specijalnih izdanja. Već smo videli ona sa značkama kao što su Classic, Transcontinental i 100 Years Edition, a sada nam stiže i Roctane. Njegova svrha je da kombinuje one praktične detalje za vozače koji uživaju u krstarenju na dugačke distance sa stilom takozvanim „bagger“, gde motocikl izgleda kao da ga je modifikovala neka samostalna dizajnerska kuća.


BMW nam kaže da je Roctane inspirisan čuvenim modelom R5 iz tridesetih godina prošlog veka. Bio je to prvi motocikl nemačkog proizvođača vozila sa četvorostepenim menjačem, a tokom dve godine proizvodnje je fabriku napustilo samo 2.652 primeraka.

Nije teško uočiti sličnost između R5-a i Roctanea, mada je novi model naravno napucan modernom opremom. Zanimljivo je da u poređenju sa Harley Davidsonom, ovaj BMW nema niti jedan deo vidljivog hroma kako sija već je sve uglavnom u crnoj boji. Nemačka firma nudi i dosta opcija za modifikovanje gde će kupci moći da opreme Roctane po sopstvenoj želji.


Slično kao i svaki drugi R18, i ovaj specijalno konfiguriani primerak pokreće 1,8-litarski agregat sa 91 konjskom snagom i maksimalnih 150 Nm obrtnog momenta.

Početna cena ovog lepotana iznosi 19.590 američkih dolara, što ga čini značajno pristupačnijim od konkurencije iz Harley Davidsona, a njegovi modeli umeju da budu i dvostruko skuplji. Ne sumnjamo da će Jenkiji nastaviti da caruju klasom, ali posle dužeg vremena imaju dostojnog rivala i, za razliku od recimo Honde Gold Wing, taj rival zaista izgleda fantastično.

Na momente je zaista teško poverovati da su ga dizajnirali hladni Nemci, zar ne?

AutoRepublika

(7575)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Prelep motor. Lutka.
Ima rikverc.. Rikverc na motoru.
U linku jedan lep YT review…

https://youtu.be/cq4HwqzrjmI

Matija

„Hladni Nemci“? U svojim dizajnerskim timovima nemacki proizvodjaci imaju uglavnom strance. 🙂 Motorcikl je izvanredan, 100% retro malo ispeglan. Kompliment! Ovaj dole trebalo bi da digne pritisak svim proizvodjacima – sci-fi-dizajn najvise klase. Dizajner radi pod pseudonimom „3Dmente Digital“.

comment image

Naziv dizajna je: „Rimac 2080 Hyper Cyber“, godina 2020.

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Matija
Zoca

Za dizajn i za kuhinju Germani nemaju talenta..Sa novom erom elektrifikovanog saobracaja klima im se primat i u industriji.Mi cemo i dalje kupovati vozila Nem.proizvodjaca ali ce vlasnicka struktura biti Kineska,mozda Indijska…Evo primera iz industrije sportske odece i obuce:Malo ko od nas kupuje opremu Anta-sport Kineske firme.Ali oni su kupili Salomon,Wilson..itd….

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Zoca
Matija

Nemci su nacija koja je okrenuta radu. Razlog je da zive na neplodnom tlu, sve sto imaju to su raz, jecam, kupus, krompir i jabuke. Sve nacije oko njih rade samo onoliko koliko moraju a Nemci osecaju obavezu da rade! Zato nemaju vremena za nesto drugo. Duga je to prica i ni malo jednostavna.

BB

Možda neke ranije generacije, ova sadašnja mi se čini lijena k’o ćuskija…

Tikola Nesla

Pricaj

BB

Ja sam mislio da je ovo novo Maskovo čedo 😉

S mile

Pocetna cena 20K eur, ali ovaj na fotkama je bar 50% skuplji…

Odlicno izgleda

Tikola Nesla

Jedan Od milion sličnih po dizajnu i ovaj se cudi kao nemos vjerovat da su i Nijemci , jesu sa 50 godina zakašnjenja , dosta brzo kopcaju.

Tikola Nesla

Poznavajuci BMW, vjerovatno 19k je cijena bez prednjeg točka, kočnica .,, kad smo kod njih ovdje garant traju 10 k km🤡 rikverc? Tako je okretan ko slon u staklarskoj radnji. Da pitamo našeg najvećeg stručnjaka za pitanja motora,dr. Zgembo Adislic,: maestralno, ambalaža rotira, eeee

Nenad Baretic

Moj drug je kupio ovakav motor pre par meseci , u tamno crvenoj boji , i on je presretan sa njim , pre njega je vozi GS a , . Morao sam da sednem na njega, neverovatno koliko se nisko sedi na njemu , noge su ti nekako ispod cilindra , kad ga dizes sa copave nekako je tezak , za pilote koji vole copere bi sigurna bila alternativa uz Harley , ali ali zvuk mu je , sta da kazem mlohav .

Renault Terminator

To je motor prdekana😁…baš za Amere.
Ona Bembara GS pre par dana što je bio tekst na AR je motorčina,opasno mi se sviđa i da se ne bojim motora,taj GS bi bio moj izbor na keca.Baš je stroj.

Mita

Kopija Harley-Davidsona

Wish

Vozim japanske motore više od 40 godina.ništa drugo ne volim a naročito ove nemačke i to u izvedbi kopije harlija.nije za krivine ,ni za off road.možda samo za paradu pred seljacima. ružan agregat sa dva nepraktična cilindra koji čine ceo motor preširok ,pa su onda predimenzionisali masku na 1200 gs- tako da spreda je širok kao manji auto.
Ružno do boga, ali moda…

Jovan

Šta bre ovi kenjaju?