1. Home
  2. Vesti
  3. Abarth upotpunjuje asortiman električnog „Fiće“
Abarth upotpunjuje asortiman električnog „Fiće“
0

Abarth upotpunjuje asortiman električnog „Fiće“

482
0
Podelite sa prijateljima:

Abarthov prvi električni automobil izbio je na scenu u pratnji ekskluzivne posebne verzije Scorpionissima. Posle prve i kratke komercijalne faze, italijanska firma je odlučila da proširi i/ili upotpuni ponudu svog izuzetno zanimljivog električnog automobila. Novi Abarth 500e premijerno prikazuje nove verzije. Model je dostupan u dve varijante karoserije – hečbek i kabrio.

Već je moguće napraviti rezervaciju za nove verzije i one će uskoro biti dostupne u konfiguratoru Abartha. Bez obzira na izabrani nivo opreme, u ponudi je pet boja za karoseriju. Dostupne su bela antidor, otrovno crna, adrenalinsko crvena, kiselo zelena i otrovno plava.

Abarth je strukturirao novi asortiman 500e u nivoe opreme Base (500e) i Turismo

Kako je u pitanju električni automobil, sve su oči uprte u pogonski sistem. „Srce“ novog modela Abarth je litijum-jonska baterija od 42 kWh, koja napaja elektromotor snage 113 kW (154 KS) i 235 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se šalje na prednju osovinu. Ne postoji opcija pogona na sva četiri točka.

U stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 7 sekundi. U određenim situacijama je brži od svog benzinskog „brata“. Izvan gradske vožnje, na primer u uskim krivinama, može da ubrza od 40 do 60 km/h za samo 1,5 sekundi. Autonomija Abartha 500e dostiže 265 kilometara prema ciklusu WLTP.

Što se tiče vremena punjenja, ono se razlikuje u zavisnosti od električne utičnice koja se koristi. Opremljen je sistemom za brzo punjenje od 85 kW. Za manje od 5 minuta možete „natankati“ dovoljno energije da imate približno 40 km autonomije. Brzo punjenje dostiže 80% opsega za samo 35 minuta.

AutoRepublika

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments