1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chevrolet nastavlja da zbunjuje američku javnost svojom ponudom
Chevrolet nastavlja da zbunjuje američku javnost svojom ponudom
2

Chevrolet nastavlja da zbunjuje američku javnost svojom ponudom

1.03K
2
Podelite sa prijateljima:

Ako bismo morali da pravimo listu u pogledu formiranja cena novih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama,, onda bismo mogli da zaključimo da se oni uglavnom prodaju „na kilo“. Od svakog skupljeg modela se očekuje da bude veći i moćniji od onoga pristupačnijeg, osim ako naredno ne ulazi u premijum kategoriju, i takvog nepisanog pravila smo se držali baš dugo.

Ono šta nas je baš iznenadilo se desilo pre dve godine kada je Chevrolet debitovao sa svojim gradskim krosoverom pod imenom TrailBlazer. Sa dužinom od 4,4 metra je bio najmanji model američkog proizvođača vozila u ponudi, pa smo samim tim očekivali da će biti jeftiniji. Ali ne, koštao je 22.100 dolara, što je za 500 najmanjih zelenih novčanica više nego model Trax koji je nešto veći.


Stvari postaju još komplikovanije za 2023. godinu. Novi Trax, koji možete da vidite na priloženim fotografijama, Sada deli identičnu platformu sa rođakom, ali sa dužinom od 4,54 metra je nešto veći (TrailBlazer“ je dugačak 4,41 metara). Dva krosovera dele i većinu dizajnerskih linija koje smo viđali na mnogobrojnim Chevroletima već neko vreme. A sa cenom od 21.495 dolara, opet će da bude nešto jeftiniji.

Chevrolet nam kaže da je razlika u kupovnoj ceni zapravo značajno veća nego što je to slučaj na papiru i da iznosi oko pet hiljada „zelembaća“. Pretpostavićemo da razlog leži u podatku da većina kupaca Traxa bira onaj bazni model dok u slučaju TrailBlazera je spremna da odreši kesu i kupi bogato opremljene konfiguracije.

Traxu se nikako ne može osporiti to što je jedan od najpristupačnijih terenaca preko bare pošto čak i sa svakom dostupnom opcijom košta tek 24.995 dolara. Paketi opreme su prepoznatljivi LS, 1RS, LT, 2RS i Activ i čak i u baznom izdanju ovaj krosover stiže sa 8,0-inčnim monitorom i visokom dozom bezbednosti. Za one kupce koji se odluče za neki skuplji model, treba reći da dobijaju i 11,0-inčni monitor, grejače u sedištima, bežični punjač telefona, automatsku klimu i još mnogo toga.


Sadašnji Trax se može naručiti sa 1,4-litarskim turbobenzincem, ali naslednik stiže sa 1,2-litarskim turbobenzincem sa samo tri cilindra. To je dovoljno za 137 konjskih snaga i maksimalnih 220 Nm obrtnog momenta. Iako je slabiji za osamnaest grila u poređenju sa prethodnikom, Chevrolet nam obećava da je novi Trax za sekundu bolji u kategoriji ubrzanja iz mirovanja do 100 km/h, sa vremenom od 8,6 sekundi.

Spomenućemo da je motor uparen sa šestostepenim automatskim menjačem i pogonom na prednje točkove. Oni koji bi želeli više snage, menjač sa više „brzina“ i motor sa više snage, naposletku će morati da biraju TrailBlazer.


Chevrolet već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima početkom naredne godine.

AutoRepublika

(1028)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj 1,2 od 137 ks I sa 3 cilindra, ima li veze sa FL verzijom Opel astre prethodne generacije?

DOLF

Ako se dobro sećam bez obzira što su bili preuzeti od PSA FL na prethodnoj Astri je GM odradio (valjda se na FL radilo i pre preuzimanja) i tada su ugradili i nove GM motore (koji se razvijaju pre preuzimanja Opela) sa 3 cilindra i 1200 i 1400kubika. Tako da je ovaj 1.2 najverovatnije taj iz FL prethodne Astre.