1. Home
  2. Prezentacije
  3. Paralelno s osnovnim modelom prikazan i restilizovani BMW Alpina XB7
Paralelno s osnovnim modelom prikazan i restilizovani BMW Alpina XB7
0

Paralelno s osnovnim modelom prikazan i restilizovani BMW Alpina XB7

437
0
Podelite sa prijateljima:

Već poduže nije tajna da nemačka privatna kompanija Alpina ima privilegiju pristupa novim ili osveženim modelima BMW-a pre nego iko drugi iz okruženja, kako bi mogli da upodobe i svoje modifikacije pre nego osnovni model bavarske marke uopšte debituje. Ali, i pored toga su debi „civilne“ i Alpinine verzije osnovnog modela BMW-a delile nedelje i meseci. Sada toga više nema, pa je pre prezentovan i restilizovani krosover BMW Alpina XB7, i to na isti, jučerašnji dan kada je svetlost dana ugledao i donorski BMW X7. Istina, Alpina je za sada obelodanila samo jednu sliku automobila i mi smo je stavili kao naslovnu.

BMW Alpina XB7 formalno igra ulogu nepostojećeg modela BMW X7 M. Ali ako je Alpina ranije koristila standardne branike za krosovere iz svoje palete, nadograđujući ih novim preklopima, onda restilizovana verzija poseduje odbojnike iz M paketa s karakterističnim obeležjem ispod glavnih farova. Međutim, postoji preklop ispod branika.

Na listi unapređenja se ističe i novi enterijer, izmenjena grafika ekrana koja dolazi u vidu korporativnih boja u nijansi plave i zelene. Tu je i rasveta u plavoj boji koja je podrška minijaturnoj „ručici“ menjača. U skladu s tradicijom je moguće naručiti i kompletan enterijer koji je izrađen od delikatne, nežne kože Lavalina.

Ovako izgleda enterijer fabričke verzije BMW-a X7 M60i xDrive

Motor V8 4.4 sa parom dvoprotočnih turbopunjača dobio je novi izduvni sistem koji je zvuk učinio agresivnijim. Ali to nije uticalo na količinu snage koje odbacuje ova jedinica. I dalje je tu 621 konjska snaga uz 800 Nm najvišeg obrtnog momenta. Prateći osnovnu „iks sedmicuu“, Alpina XB7 je dobila sistem anlaser-alternator, koji je ugrađen u osmobrzinski automatski menjač. Ubrzanje iz mesta do 100 km/h i dalje traje 4,2 sekunde, a maksimalna brzina, iako elektronski ograničena, iznosi oko 290 km/h naspram 250 „na sat“ za fabričke automobile iz „Minhena“ (zapravo Spartanburga gde se grdosija zaista sklapa).

Knjiga porudžbina za novi krosover s nazivom BMW Alpina XB7 je već otvorena, dok isporuke kreću s jeseni. U Evropi će se novitet nuditi po početnoj ceni od 159 hiljada evra, kao da je u pitanju neki egzotik.

AutoRepublika

(437)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments