1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Bigster pokušava da niskom cenom pobedi Peugeot 5008
Dacia Bigster pokušava da niskom cenom pobedi Peugeot 5008
21

Dacia Bigster pokušava da niskom cenom pobedi Peugeot 5008

23.93K
21
Podelite sa prijateljima:

Rumunska firma je uspela da osvoji značajan udeo na tržištu novih automobila sa asortimanom koji zadovoljava najosnovnije potrebe kupaca, i ima solidnu ponudu sa odličnim odnosom kvaliteta i cene (mada je to u zadnje vreme diskutabilno).

Ali danas, najpristupačniji brend grupe Renault ima više nego ambiciozan projekat u rukama, buduću Daciju Bigster. Za sada, njegovi prototipovi ostaju bezbedni u Rumuniji i neće izaći na ulice barem početkom sledeće godine, skoro kada novi Duster bude spreman za predstavljanje. Dok će Duster nastaviti da se bori u B segmentu, Bigster će debitovati u C segmentu, a mi već očekujemo da će doneti revoluciju u segment.

Cena će biti glavni adut novog modela, ali ne i jedini. Tu su i moderniji dizajn koji će se odraziti u trećoj generaciji Dustera, nove tehnologije, i kompletna paleta motora sa blokovima male zapremine. Motori će biti trocilindrični i četvorocilindrični u benzinskoj i varijanti sa TNG-om, koja ima oznaku ECO-G. U ponudi će biti i 48-voltni MHEV i HEV sa oznakom E-Tech (iz Captura). Pogon će biti na prednje i na sve točkove, uz manuelni i automatski menjač.

Dacia Bigster će biti kompaktni SUV u svojoj varijanti sa pet sedišta, koji će se mešati u D-SUV kategoriju sa svojih sedam sedišta. Po ceni, DFSK 580 je njegov najdirektniji rival, iako je ambicija Rumuna da udare na Seat Tarraco i Peugeot 5008. Španac i Francuz biće ugroženi od strane novog Bigstera, za koji su interni izvori govore da cena neće preći prag od 30.000 evra u svojoj najopremljenijoj verziji.

Poslednjih godina cene svih novih automobila doživljavaju opšti rast, posebno poslednjih meseci usled različitih faktora. Cena Bigstera će biti najmanje 10.000 evra manja u odnosu na neke rivale.

AutoRepublika

(23929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, sve pomenute Dacia će cenovno da pobedi bez i najmanje problema. Za moj ukus, Dacia samo treba da ubaci 2-3 napredna sistema asistencije i ravna joj ne bi bilo. A ti sistemi nisu skupi. Pa, primera radi, danas Pežo za 2008 naplaćuje radarski tempomat kao opciju samo 200 evra !!! To u proizvodnji košta i manje. I ta opcija je jeftinija od bilo kog postojećeg opcionala koji Dacija već danas naplaćuje od svojih kupaca. Tako da kupci dačije to ne bi ni osetili, a i oni su odavno dosta razmaženi, jer i oni kupuju Dacie sa karticom slobodne ruke,… Pročitaj više »

BB

Rado bih sjeo u taj Bigster da vidim da li mi odgovara… A ako odgovara nikakav nedostatak imidža mi ne bi smetao da ga pazarim… Onaj hibrid od 140 konja mi se čini dobra opcija…

moron

Pa, imaš već Jogger sa tim hibridom od 140 ks i verujem da će uskoro dobiti cene i na ex-YU prostoru.
Biće to prava „bomba“, jer će Jogger hibrid maltene da košta manje nego Clio hibrid sa tim istim pogonom.

BB

Misliš, Jogger će da „obriše“ konkurenciju? 🤣😂

moron

Ubedjen sam.

Tikola Nesla

Imaš li ti samopoštovanja? Dacia, zar i ti, sine Brute?😜

Vlada

Dačija je nula od auta.

Miroslav

Kakav auto ti voziš?

Zoca

Ne moze konkurisati 5008,Kodiaqu i sl.jer je na platformi za broj nizoj..Nije sve u dimenzijama..

Tikola Nesla

Šuti, sutra ćemo čitati ovdje od eminentnih stručnjaka kako će Dacia konkurirati ferariju, čim u ono jedno strujno kopile šta imaju stave drugi motor i jaču bateriju

Jovan

Ne može, dačia NE MOŽE da parira konkurentima u suv klasi poput Audi-a, bmw-a, mercedes-a, Lamborghini-a, RR i sličnim većim klasama.

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Jovan
Zoca

Jos da razocaram mnoge i podsetim :Ne samo da je platforma od vozila B segmenta(Clio) ,nego i slabije specifikacije od Renoove.

Prle

Da li pratite dešavanja iz oblasti o kojoj pišete, ili pišete napamet, držeći se starih floskula! Da li znate da je Dačia Sandero, prema najnovijim podacima iz nemačkih statistika, pretekla čuveni VW Golf po obimu prodaje i pouzdanosti (prijavi kvarova)?!

Tikola Nesla

Sunce ti j…, Došla Dacia i do 30 000 eura ..jedva čekam opravdanja onog PP.

moron

Bigster će biti veći od Dustera, a Duster u Srbiji već sada može da košta 25.000 bez opcija ( znači, 26.000 sa opcijama, uključujući boju ). U pitanju je 1,5 DCI. I to su cene danas. Poskupeće već „sutra“.

U tekstu piše za motore Bigstera da će u ponudi biti i 48-voltni MHEV i HEV sa oznakom E-Tech. Sa tim motorima će biti dosta skuplji.

I bez problema će Bigster „sutra“ sa tim motorima koštati 30.000.

Tikola Nesla

Joj kuku lele, smak svijeta. MG postade najpristupacniji.

moron

Kinezi će nas „pojesti“ 😀

Arnold

Da i trosi ko tenk 10-11litrandze

Aleksandar

Ja sam uvek za Daciju.

Predrag

A nisu li svi tako razmisljali i o skodi, koju je doduse VW odmah gurao ka jednakosti sa sobom no i Reno do sada zeli i odlicno mu ide. Iza nje stojii Nissan (pričamo o srednjem SUV vozilu) i jedan od najboljih 4×4 pogona, usavrsavan 50+ godina a elektronika je danas najmanji prlb. uz lep dizajn a tu nastupa i Reno u čije dizajnere ne sumnjam… Austral je trenutno jedan od najlepših SUV vozila u klasi (Alpina Espri edt. posebno) uz jedan od najlepših enterijera (instrument tabla pod 1,2 i 3) na tržištu a u Bigster (pa i Duster ’24)… Pročitaj više »

moron

Nadam se da će Bigster dobiti neko od tih unapredjenja koje pominješ.