1. Home
  2. Vesti
  3. Bosch tvrdi da bi mogao odmah da napravi autonomni automobil
Bosch tvrdi da bi mogao odmah da napravi autonomni automobil
2

Bosch tvrdi da bi mogao odmah da napravi autonomni automobil

177
2
Podelite sa prijateljima:

Jedan od čelnika Boscha navodi da je ta kompanija već sada u stanju da napravi potpuno samovozeći automobil. 

Kej Steper, šef Boscha za razvoj tehnologije autonomne vožnje, tvrdi da su prepreke što se tiče samog hardvera i softvera uklonjene. „Sa aspekta tehnologije, mi već sada imamo sve što je potrebno da sutra svetu predstavimo samovozeći automobil“, rekao je Steper.

Kao glavne prepreke za serijsku proizvodnju autonomnih vozila, ovaj rukovodilac Boscha navodi regulativu i skepticizam kod potrošača. „Regulativa je potpuno različita u određenim delovima sveta. Propisi nisu isti u Evropi, Kini i SAD“, kazao je Steper i dodao da su američke vlasti najotvorenije za saradnju na razvoju novih tehnologija.

Steper je izjavio da je skepticizam kod potrošača u ovom trenutku jak, pogotovo u određenim sferama društva. „Ja sam uzbuđen u vezi sa samovozećim automobilima, ali to nije slučaj sa velikim brojem drugih ljudi. Neko ne može da prihvati da će to uskoro biti realnost.“

On naglašava da je siguran da će se autonomna vozila naći na tržištu najkasnije do 2025. godine kada bi trebalo da se steknu svi, pre svega pravni, odnosno regulatorni uslovi. Ipak, i kada dođu na tržište, Steper smatra da fizička lica neće biti isuviše zainteresovana za kupovinu ovakvih vozila.

Rukovodilac Boscha ističe da će autonomna vozila naći primenu isprva kod ride-hailing servisa, kao i kod komercijalnih prevoznika.

AutoRepublika

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Cile Mile

Ako Bosch opstane do 2050 🙂

Milan 2

Ovo nije automobil, zna se kako auyomobil izgleda, ovo je zicara na tockovima.