1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi iranski Logan s motorom iz Peugeota
Novi iranski Logan s motorom iz Peugeota
15

Novi iranski Logan s motorom iz Peugeota

11.81K
15
Podelite sa prijateljima:

Saipa je pokazao restilizovanu Daciju Logan pod nazivom Cadilla L90. Prva generacija ovog modela se i dalje proizvodi u Iranu od 2007, a sada su Iranci značajno redizajnirali lokalnu verziju, koja je dobila drugačiji dizajn karoserije, izmenjen enterijer i novi motor. Očekuje se da će nakon početka prodaje u domovini, ažurirani iranski Logan stići i na rusko tržište.

Nova limuzina ima pun naziv Pars Khodro Cadilla L90. Prva generacija modela proizvedena je u fabrici automobila Saipa pod imenom Renault Tondar 90. Nadograđena verzija bila je odgovor Irana na pojačane sankcije, zbog čega je proizvodnja modela obustavljena 2018. godine. Cadilla L90 je razvijana od 2020. godine.

Cadilla L90 je opremljena 1,6-litarskim Peugeotovim benzinskim motorom EC5 od 115 konjskih snaga. Saipa Shahin je dobio sličan motor. Motor može biti uparen sa petostepenim „manuelcem“ ili šestobrzinskim automatikom. Kompanija još nije objavila cenu serijske verzije limuzine.

Nakon ulaska na domaće tržište, očekuje se da Cadilla L90 počne i u Rusiji da se prodaje, s obzirom da su u automobilskom deficitu od početka rata s Ukrajinom i sankcijama razvijenog Zapada. Prema prvom ugovoru, preko Belorusije će u Rusiju biti poslato 45.000 automobila marke SAIPA.

AutoRepublika

(11813)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Paja

Eto svi prave krtije od raznih konzervi, samo Rusi koji lete u svemir ne znaju da naprave ni auto ni puteve.

BB

Godine ’86 sam bio impresioniran kako u Moskvi finišer vuče dvije trake odjednom 6-7m …

Tikola Nesla

Jes, kad si se tek rodio bio.

Renault Terminator

Tako je Pajo,kaži im.Sigurno ti je Jare prodao tu žvaku🤣…
https://youtu.be/KarDjNbbffg

Bungi

Iran je veoma ozbiljna država, po mnogo raznoraznih parametara.To što su istjerali amerikance pa ih ovi uzeli za zub je neka druga tema.Njihova auta, dronovi, rakete,… nisu za potcjenjivanje,vjeruj.

Renault Terminator

90% vojnih potreba za nauružanjem sami proizvode.
Od Rusa su sada kupili 60 lovaca Su-35S,juče je stigla prva partija lovaca u Iran.

Dragan

Logan čardak 😁

Dragan

Čemu ovoliki minusi?!
Nekome krosover nije krosover dok pr služba ne kaže da je auto krosover. Zar se ne vidi ovde koliko su podigli haubu da se maltene brisači ne vide? A i klirens je pozamašan, mada ga je i originalni Logan imao podosta.

moron

Ovaj 1,6 je onaj dobri i pouzdani iz 307 ili onaj zloglasni iz 308 mk1 ?

Tikola Nesla

Možda je verzija od 2012

moron

Onda je BMW-PSA Prince engine. Zloglasni

Silvester

Ako se ne varam, to je isti PSA 1,6 koji su stavljali u Peugeot 301, unapređeni, stari dobri 1.6 sa 109 ks. 4 cilindra.Izvanredan.

Dragan

Princ je imao 1598 ccm. Ovde se radi o motoru sa 1587 ccm iz 307-ice. I koliko vidim ova EC5 verzija je namenjena za korišćenje etanola iliti sintetičkog goriva kako bi neki rekli. 😃

Kitittelj

Na drugoj slici dole desno se vidi kako mu vrata gepeka ne nalezu bas kako treba, sta li ce da bude posle nekoliko godina otvaranja i zatvaranja pitam se.

Dragan

Čest slučaj i kod današnjih renoa i dačija.