1. Home
  2. Prezentacije
  3. Smart je predstavio novi, električni krosover! (GALERIJA)
Smart je predstavio novi, električni krosover! (GALERIJA)
6

Smart je predstavio novi, električni krosover! (GALERIJA)

500
6
Podelite sa prijateljima:

Posle duže apstinencije, Smart je prikazao novi automobil. U pitanju je SUV iz B segmenta, baziran na konceptu koji smo imali prilike da upoznamo prošle godine. Naravno, radi se o potpuno električnom četvorotočkašu.

Otkako je Smart postao zajednički projekat Geelyja i Mercedesa nije bilo puno vesti u vezi sa razvojem portfolija. Zapravo, ovo je prvi novitet te kompanije u poslednjih nekoliko godina. Čini se da je pred njima novi početak, pa je novi model prigodno poneo naziv Smart #1.

“Jedinica” je smeštena u B segment, a u Smartu navode da će se nadmetati sa električnim varijantama Hyundaijeve Kone, kao i Peugeota 2008. Ovaj krosover postavljen je na modularnu SEA platformu i koristi baterije kapaciteta 66 kWh.

U prevodu, Smart #1 u stanju je da prevali 440 km pre nego što se baterija u potpunosti isprazni. Pokreće ga jedan elektromotor koji je smešten pozadi. On isporučuje 264 ks i 343 Nm. Smart nije želeo da daje pojedinosti o drugim varijantama ovog krosovera, ali je sasvim izvesno da će biti i drugih verzija tog modela.

Što se tiče dizajna eksterijera, nije bilo nekih većih promena u odnosu na ranije prikazanu konceptualnu verziju. Očito da su u Smartu favorizovali “kutijasti” dizajn zarad veće prostranosti u kabini.

Unutar vozila dominaciju su preuzeli ekrani. Naravno, ispred vozača je displej od 9,2 inča koji tumači ulogu digitalne instrumentalne table, a prisutan je i HUD od 10 cola. Na sredini centralne konzole smešten je veliki ekran dijagonale 12,8 inča.

Mada na fotografijama nekome izgleda sićušno dimenzije govore suprotno. Smart #1 je dugačak 4.270 mm i poseduje ozbiljno međuosovinsko rastojanje od 2.750 mm (što je više nego li konkurentski Peugeot e-2008, ali i Renault Megane E-Tech).

Smart još uvek nije ušao u prodaju, ona će u našem delu sveta startovati u toku ove godine, a prvi primerci će do novih vlasnika stići početkom iduće. Inače, Smart je potvrdio da će ovaj subkompaktni krosover biti ponuđen samo kupcima u Evropi i Aziji.

AutoRepublika 

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nazad Opel Adam…
Ne pobuđuje mi nikakvu posebnu emociju, mada ima sve faktore za uspjeh: B segment, malo veći B segment, Crossover, tržište Evrope i Azije (što je važnije), jak partner (ne mislim na Mercedes 🤣😂). Cijenu se i ne nadam da će biti povoljna, biće to mlaćenje po ušima…

Iznogud Časni

sve rece samo cijenu ne.
Pitao jednom vrli pitac neki tj ja, jednu trebu u meckinom servisu kaj vozi smarta dildu, rekoh, kako sluzi dildo? Ja kad ona poce da galami: jebo mu pas mater, nemos nista sa njim niti nigdje dalje van grada, dodje mi da ga zapalim. Neka gospodjo, sam ce on to 😉 Ljubi deda.

Rikošet

Nema romantike u ovom sepetu. Tunel mjenjača podignut kao u Hummera…

Još jedan udar na razmnožavanje „milenijaca“. Ko zna možda u budućnosti i to bude moguće preko Bluetootha…

J4ZZ3R

Razmnožavanje nije in, to je za zaostale Balkance, Azijate i Afrikance
Pravi Europljani su homo, trans…trt mrt, svašta nešto sem kako je Bog dragi ostavio

TheStig

Kad vidim da svaki jebeni novi automobil ima ravno naprijed sve bez ikakve maste i nazad ovo horizontalno svjetlo led sere mi se da prostite. Dizajnirano u pauzi za kafu. Jebem ti softver. Budala moze biti dizajner.

Matija

U pozadini ovog Smarta nije vise Mercedes vec Geely, suvlasnik Mercedesa. On je preuzeo Smart jer Mercedes nije umeo da izadje iz svog zacaranog kruga koji ga je stalno vodio u gubitke sa Smartom. Mercedesova hronicna strateska greska bila je sto je stalno pokusavao da malog Smarta prodaje po premijum ceni a ovaj to nije zasluzio, ni likom, ni tehnikom, ni opremom. Mnogo vise bi me interesovalo kako bi izgledao novi mali Smart nego ovaj koji se nalazi tacno u centru svetskog proseka – ni mali, ni veliki, SUV. Ako cena bude kineska a ne mercedesovska imace izgleda na uspeh.… Pročitaj više »