1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster Baccara kao uspela prvoaprilska foto-šala uz celu (providnu) potpornu priču
Dacia Duster Baccara kao uspela prvoaprilska foto-šala uz celu (providnu) potpornu priču
5

Dacia Duster Baccara kao uspela prvoaprilska foto-šala uz celu (providnu) potpornu priču

5.92K
5
Podelite sa prijateljima:

Dacia pripada grupaciji Renault, ali od postavljanje Luke de Mea na čelo firme, rumunska marka se postepeno osamostaljuje u odnosu na francuski brend i postiže sve zapaženije komercijalne rezultate. Takav statu joj omogućava da preduzme nove strateške pravce razvoja i da ukloni nekada izražene barijeru u nastupu, čak iako to podrazumeva preduzimanje izvesne doze rizika. Ovde imamo baš taj slučaj gde Dacia promoviše varijantu Dustera koja se može nazvati luksuznim proizvodom (po pristupačnoj ceni).

Dacia je pribavila dozvolu Renaulta za izvođenje ove zamisli jer je ime Bacccara jedna od lepih uspomena Francuza. Naime, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, to je bio paket opreme koji je bio najpoželjniji, dok to mesto nije ustupio nazivu Initiale Paris, što se zbilo u osvit dvehiljaditih. Tako je rumunski SUV dobio i cenjeni indeks po sniženoj ceni.

Krosover se, posmatran iz vana, razlikuje po felnama s „bezbroj“ krakova u prečniku od 22 cola, a osobenosti doprinse i posebna rešetka hladnjaka, kao i dvobojne površine koje su podeljena na način sličan onom koji primenjuju majstori s Ostrva, oni zaposleni u Rolls-Royceu.

Ako kažemo da školjka asocira na prestiž, šta tek reći za stanje u kabini. Dacia je u ovoj prvoaprilkoj šali, održala tajnovitost tehničkih specifikacija u ovoj oblasti (a i u ostalim segmentima i delovima) vozila. Ipak, i s fotografija se vidi da je postavka u srži puna luksuza, sa foteljama koje se razvlače i nude komfor iz S Klase koju potpisuje Mercedes. Čak nas podsećaju na slavno ime Pulman. Električno podešavanje se podrazumeva, a tu je i minijaturni bar i ekran fantastične rezolucije (4K).

Rukovodilac projekta Dacije, čije ime nismo uspeli da izguglamo (zapravo prezime koje kada se prevede znači „riblji čipsići“) Dragomir Fishenchips, obećava „za ovu klasu neviđeni nivo rafiniranosti po nestvarno niskoj ceni”. Istina, uprava je „obećala“ da će Duster Baccara ponuditi ulaznu cenu koja je povoljnija od 35 hiljada evra..

Hipotetički Dragomir nastavlja: „Naši kupci ne mare mnogo za kvalitet materijala, sve dok on šljašti. Zato smo se i opredelili za običan skaj, umesto prave kože, i tako smo i došli do povoljnije cene. Isto važi i za drvne materijale koji su u osnovi jeftini, baš kao i plastika koja ih okružuje. Ne očekujte nikakakv kristal u kabini, niti pravi šampanjac. Tu je pristupačna imitacija“.

Kome je Dacia namenila ovo vozilo, koju grupu kupaca vidi kao glavnu? Stefani Bardelinj kao direktorka marketinga Dacije kaže da bi to trebalo da budu „londonski trgovci koje je bregzit posebno pogodio“. Žena je naglasila odličan pristup jačanju društvenog ugleda a koji otkriva izbor modela Dacia Duster Baccara, gde stil automobila otkriva prisustvo istančanog ukusa i gde nema šanse da iko shvati da je vozilo pokretano motorom od sto „konja“, koji uz to troši plin.

Kao da ovde šale nije bilo dovoljno, autori sa sajta auto-moto.com, navode da Alpina priprema suprotnu aktivnost i da će model A110 biti obogaljen uz dodatak indeksa “Dacia Spirit”. Novitet bi trebalo da ponudi motor od svega 150 konjskih snaga, ali po ceni koja je niža od 25 hiljada evra. To navodi Francuze na pomisao da će steći novu grupu kupaca.

Šta reći osim ha-ha. Slike su vam top!

AutoRepublika

(5915)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Iskreno, slike su top. Ovo vredi, ko god ga radio.

Matija

Dzabe toliki trud! Umetnik je mogao da ulozi svoje vreme u nesto kreativno. 🙂

Renault Terminator

Dobra Dajčola.

Zoca

Sta reci za Daciju uopsteno:U tri najmocnije zemlje Evrope t.j.na tri najveca trzista, izuzetno popularna:Britaniji ,jer proracunati ostrvljani cene svoj novac,Nemackoj ,jer je Reno(koji je tamo cenjen vise od drugih Francuskih proizvodjaca) i logicno u Fr.A na kraju Sandero uvek na podijumu najprodavanijih vozila…

Renault Terminator

Ide Dačija dobro i u Austriji.Primjećujem da je dosta kupuju austrijski penzioneri.