1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ovaj restomod Porsche 911 ima 406 „konja“ i karoseriju od ugljeničnih vlakana
Ovaj restomod Porsche 911 ima 406 „konja“ i karoseriju od ugljeničnih vlakana

Ovaj restomod Porsche 911 ima 406 „konja“ i karoseriju od ugljeničnih vlakana

224
3
Podelite sa prijateljima:

Theon Design je među kompanijama koje prave restomodove modela Porsche 911. Sada otkriva primerak ITA001 za kupca u Milanu.

Iako ovo izgleda kao 911 iz sedamdesetih, osnova je zapravo generacija 964 Carrera 4 kupe iz ranih devedesetih. Theon Design zamenjuje panele karoserije delovima od ugljeničnih vlakana kako bi uštedeli na težini uz zadržavanje originalnog izgleda. Lagani delovi doprinose laganoj težini od 1.152 kilograma.

Snaga dolazi od 4,0-litarskog vazdušno hlađenog šestocilindričnog bokser motora koji proizvodi 406 konjskih snaga pri 7.500 o/min i obrtnog momenta od 422 Nm pri 6.250 o/min. Usis je zasnovan na onom iz 911 GT3 generacije 997. Auspuh ima keramički premaz.

Dok je donatorsko vozilo Carrera 4 sa pogonom na sve točkove, ITA001 ima zadnji pogon. Šestostepeni manuelni menjač, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i kočnice dolaze iz generacije 993 911 RS. Theon Design modernizuje Porsche dodavanjem dvostrukih kompresora klima uređaja i pumpe električnog servo upravljača.

Ovaj automobil se vozi na petostepenim adaptivnim amortizerima i ima sistem za podizanje prednjeg dela. Točkovi su 18-inčni Fuchs design sa završnom obradom boje šampanjca.

Kupac ITA001 bira udobna „touring“ sedišta za kabinu, uključujući i mala mesta pozadi za vožnju do četiri putnika. Tapacirung je smeđa koža boje duvana. Dodatni, moderni detalji uključuju mesto za bežično punjenje telefona na tkanoj kožnoj ploči. Focal stereo sa šest zvučnika podržava Bluetooth.

Porsche 911 restomod iz Theon Designa startuje sa cenom od 465.105 dolara, što ne uključuje donatorski automobil ili isporuku. Svaka konstrukcija je jedinstvena u zavisnosti od toga šta kupac želi. Proces montaže traje oko 18 meseci.

Prethodne verzije Theon Designa uključuju BELL001 za kupca u Belgiji. Ima 3,6-litarski bokser sa šest cilindara i uz pomoć kompresora oslobađa 406 KS i 498 Nm i koristi originalni ručni menjač sa pet brzina. Težak je 1.265 kilograma.

Pre toga, postojao je ljubičasti CHI001 sa 4,0-litarskim bokserom, takođe „šestakom“ koji je razvijao 406 KS i 475 Nm. Vozilo je koristilo šestostepeni manuelni iz 911, generacije 993. Imalo je aktivni zadnji spojler.

AutoRepublika

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Može to i bolje i skuplje.Recimo, kompletan putnički kavez urađen kao monokok od ugljenih vlakana, svi unutrašnji paneli i kosturi sjedišta.Sve to zamaskirano da izgleda kao fabrički 911.E, to je pravi restmod.

moron

Eh, ovo je bila prava 911-ica … 😊

Kitittelj

Uhhhh kolko je lep…