1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé je došao do kraja puta
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé je došao do kraja puta
0

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé je došao do kraja puta

1.43K
0
Podelite sa prijateljima:

Moćni Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé je na korak od kraja proizvodnje. Trokraka zvezda više neće imati ovaj model u ponudi posle sledećeg leta,

Mercedes mnogo duguje Porscheu. Ikonični sportski brend izvukao je Panameru Turbo S E-Hibrid iz rukava sa snagom od okruglo 700 „konja“, dok je Mercedesu trebalo nekoliko meseci da odgovori. Kontranapad je bio zasnovan na razvoju tehnologije „AMG E Performance“ koja je debitovala na modelu koji je sada vodeći model zvezde, Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

Treća karoserija asortimana Mercedes-AMG-a GT postala je pravi tehnički izazov, u koji su brend iz Štutgarta i brend odeljenja visokih performansi iz Afalterbaha uložili sve svoje iskustvo u kreiranje modela sa sirovim stilom kao što su karakteristike skrivene ispod njegove karoserije.

Dve kompanije su se zaverile da dokažu Porscheu da imaju više nego dovoljno kapaciteta da to prevaziđu. Rezultat je bila limuzina opremljena pogonskim sistemom PHEV.

Mercedes-AMG GT Concept je bio prvi izdanak hibridne tehnologije „EQ Boost“ sa maksimalnom snagom od 805 KS. Elektromotor od 204 KS na zadnjoj osovini je dodat 4,0-litarskom V8 biturbo motoru i 640 KS da ponudi ne manje od 843 KS, koja se prenosi na sva četiri točka – ili samo na dva zadnja točka – preko automatskog menjača sa 9 brzina .

U Mercedesu su takođe odlučili da ovaj model učine „pristupačnijim“ uključivanjem osnovne opcije opremljene 3,0-litarskim turbo šestocilindričnim motorom sa MHEV tehnologijom, tako da AMG GT 4-Door Coupé trenutno uključuje tri opcije: GT 53 sa 435 KS, GT 63 sa 639 KS i GT 63 SE Performanse sa 843 KS.

Ko želi da naruči jednu od ove tri zveri, koje će se sledećeg leta oprostiti od tržišta, ima rok do početka avgusta da naruči, jer je nemački brend odlučio da je došlo vreme da ova superberlina prestane da se proizvodi. Njegovo mesto će zauzeti novi Mercedes-AMG S 63 E Performance, koji ima 800 „ostruganih“ „konjića“.

Odlazak dolazi u pravo vreme, prvo zato što je postavio letvicu veoma visoko za svoje rivale, kojima je potrebno između 100 i 150 KS da bi ga prevazišli, što nije lako ni malo. Drugo, zato što novi standard Euro 7 više zateže uzde i treće, i ništa manje važno, jer AMG već radi na električnoj super limuzini koja će nadmašiti Taycan Turbo GT sa 1000 KS koji se razvija.

AutoRepublika

(1428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments