1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Fisker Pear je avangardni električni krosover
Fisker Pear je avangardni električni krosover
1

Fisker Pear je avangardni električni krosover

118
1
Podelite sa prijateljima:

Dolazak novog Fiskera Oceana na evropske puteve je skoro neminovan. Kalifornijski proizvođač uspeo je da prevaziđe poslednju, i obaveznu proceduru pre komercijalizacije na Starom kontinentu. Sve je pripremljeno da u narednim nedeljama počne isporuka jedinica ovog električnog SUV-a koji direktno udara na premijum segment D, o čemu pisasmo koji dan ranije.

Firma nastavlja sa ofanzivom da se suprotstavi „električarima“ koji vladaju u Evropi. Drugi model je interesantniji slučaj od prethodnog, jer direktno napada tržište kompakta. Novi Fisker Pear se više kladi na koncept krosovera, pokazujući svoj prednji i zadnji deo u par tizer fotografija.

Zato što je svrha Fiskera da sve više zagreva ovu kategoriju tržišta. Ako su unapred poznate karakteristike Oceana više nego očigledne, sve se menja na suprotnom polu, gde su avangarda i futurizam više nego prisutni. Zadnja svetla su raspoređena duž ivice zadnjeg stakla koja se okreće, blago se okrećući prema bočnim krilima.

Ali i sa panoramskim krovom punim fotonaponskih solarnih ćelija koje se nalaze na zadnjem stubu. Sportski stil je još jedan kvalitet Fiskera Pear, a to se može videti u ovim zvaničnim preglednim fotografijama sa velikim aluminijumskim felnama i diskretnim zadnjim spojlerom.

Fisker nije otkrio tehničke specifikacije novog Peara, ali je uverio da će imati maksimalni domet od 480 kilometara. Maksimalna cifra koja će varirati u zavisnosti od ponude motorizacije i u kojoj neće nedostajati opcija jednog i dva elektromotora, sa pogonom na zadnje ili na sve točkove.

Kalifornijski brend tvrdi da ima više od 5.600 rezervacija za model koji planira da izbaci na tržište krajem 2024. godine, a sa cenom u Americi od 29.900 dolara. Po sadašnjem kursu, to je nešto više od 28.000 evra, što ga čini veoma konkurentnim modelom.

AutoRepublika

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Jašta… Kad ima Aple, nek ima i Pear 😜🤣😂