1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi Mini Countryman imaće oznaku „Made in Germany“
Novi Mini Countryman imaće oznaku „Made in Germany“
0

Novi Mini Countryman imaće oznaku „Made in Germany“

223
0
Podelite sa prijateljima:

Postavljeni rokovi za razvoj nove generacije Minija Countrymana se poštuju. Treća generacija jednog od najprodavanijih SUV-ova u svojoj kategoriji, koja je prošlu godinu završila sa više od 300.000 prodatih primeraka širom sveta, biće predstavljena posle leta, kao jedna od zvezda Minhenskog sajma automobila koji će otvoriti svoja vrata početkom septembra.

Bavarski brend, vlasnik brenda iz Oksforda, potvrdio je ono što je već bila javna tajna. Mini Countryman Electric stiže, koji je nedavno viđen na špijunskim fotografijama na njegovim prvim testovima na zaleđenim putevima u blizini Arktičkog kruga. Velika vest za one u Minhenu je da će se sve verzije novog Countrymana proizvoditi u nemačkoj fabrici u Lajpcigu, čime se definitivno odustaje od sporazuma koji su imali sa holandskim VDL Nedcarom.

Novi Mini Countryman deliće montažne linije ove fabrike sa BMW-om serije 1, serije 2 Gran Coupe i serije 2 Active Tourer, sa kojima deli platformu i svoju naprednu tehnologiju. Britanac je znatno narastao, a iako njegove mere i specifikacije nisu precizirane, zna se da je dugačak oko 4,42 metra, što predstavlja povećanje između 110 i 120 milimetara u odnosu na model koji je trenutno u prodaji.

Novi model biće tehnološki opremljeniji, unutrašnjost će imati više prostora i veću zapreminu prtljažnika. Treća generacija Countrymana biće prvi potpuno novi model koji je proizvođač lansirao u poslednjih pet godina, sa značajnim inovacijama na strani mehanike.

Countryman će krenuti u proizvodnju krajem godine i počeće da stiže u salone na proleće 2024. sa nizom elektrifikovanih benzinskih i dizel motora i prateći istu trenutnu završnu strukturu, ali sa važnom novinom. Ovog puta neće biti verzije PHEV, koja će biti zamenjena električnom. Firma će ponuditi istu kombinaciju koja je lansirana u BMW-u iX1 opremljenom petom generacijom električne tehnologije „BMW eDrive“.

Dva elektromotora, ukupne snage 230 kW (313 KS) daće život Countryman E JCW, prvoj sportskoj verziji koja će biti električna u istoriji John Cooper Worksa. Sredinom decenije, na budući Countryman Cooper S biće dodata osnovnija verzija sa jednim prednjim električnim motorom i nešto više od 200 KS. Dve opcije će deliti litijum-jonsku bateriju bruto kapaciteta od 68 kWh i upotrebljiva neto od 64,7 kWh, nudeći do 510 kilometara maksimalnog dometa sa jednim punjenjem.

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments