1. Home
  2. Life
  3. Peugeot 205 slavi četrdeseti rođendan
Peugeot 205 slavi četrdeseti rođendan
4

Peugeot 205 slavi četrdeseti rođendan

190
4
Podelite sa prijateljima:

Peugeot će ove godine obeležiti važan jubilej – četrdesetu godišnjicu modela 205. Ikona brenda i automobila, „sveti broj“ je popularniji nego ikada. 205 je bio najprodavaniji automobil stariji od 30 godina u Francuskoj 2022. prema ekskluzivnoj studiji francuskog L’argusa.

Već 2020. njihovi čitaoci su ga izabrali za svoju omiljenu manekenku. Tako da će, naravno, biti mnogo svečanosti povodom njegove 40. godišnjice. Vrhunac će biti trodnevna proslava organizovana u muzeju L’Aventure Peugeot u Sošou, u Doubsu, 7, 8. i 9. jula 2023. godine. U ustanovi će od 23. februara do septembra biti postavljena izložba posvećena 205.

Ovaj letnji jubilarni vikend organizuje Klub 205, koji ima više od 300 članova i koji 2023. slavi 20. godišnjicu postojanja. U petak, 7. jula, planirani su obilasci muzeja sa vodičem, kao i poseta fabrici Stellantisa u Sošou.

Subota će biti bogatija jer će obuhvatiti i posetu arhivu L’Aventure Peugeot, izlete i večeru. A završiće se plesnom žurkom. Slične aktivnosti, ali manje tokom dana, biće ponuđene u nedelju.

Događaj će biti dostupan samo uz rezervaciju. Moguće je registrovati se za 30 evra, kao učesnik sa 205-icom ili „premijum posetilac“, na sajtu događaja. Klub 205 već ima više od 400 registrovanih automobila iz nekoliko evropskih zemalja (Engleska, Holandija, Belgija, Mađarska, Poljska…).

Za 40. godišnjicu svog omiljenog modela, Club 205 poklanja 205 GTI u vrednosti od 22.000 evra (prema njihovim rečima). Ovo je model sa motorom 1.9 sa katalizatorom (122 KS) iz avgusta 1992. godine, koji je prema organizatorima takmičenja do danas prešao 140.000 km.

U opisu automobila se pominju odgovarajući i verifikovani brojevi šasije/motora, odsustvo rđe, ali i kompletna istorija uključujući knjigu održavanja do 100.000 km, staru registracionu dokumentaciju i tehničke provere iz 2001. godine, od kojih je poslednji još uvek važeći.

Onik crna boja je preuređena pre nekoliko godina. Originalne crne i crvene polukožne presvlake su u dobrom stanju, kao i tepisi i instrument tabla. Na strani opcija, bela svetla dugog dometa su standardna. Automobil, s druge strane, nema ni servo upravljač ni šiber. Potpuno je originalan osim auspuha.

Da biste učestvovali u ovom takmičenju, morate se registrovati za događaj ili se pridružiti klubu ili naručiti jedan od ponuđenih artikala u odgovarajućoj internet prodavnici (članstvo u klubu, majica, kačket, nalepnica, itd.). Konkurs je otvoren do 9. 7. 2023.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lep autić je to bio

BB

Odličan auto bio, po svim osnovama. Primjer kakav auto treba da bude…

Laki

Odličan autić.

Renault Terminator

Evo SAT podario pobjedu za 40 rođendan Peugeotu 205 GTI..mada je on davno na bezbroj staza pokazao koliko je bolji GTI od Golfa GTI.
Znam vlasnika ove crvene munje,ujedno je i „brani“ na dizalici 😁,strastveni zaljubljenik u Peugeot i odličan majstor,Caja Zemunac legenda.
https://youtu.be/9kXL6LYbqnc