1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru BRZ stiže u Evropu s veoma ekskluzivnom ograničenom serijom
Subaru BRZ stiže u Evropu s veoma ekskluzivnom ograničenom serijom
2

Subaru BRZ stiže u Evropu s veoma ekskluzivnom ograničenom serijom

318
2
Podelite sa prijateljima:

Subaru BRZ će stići u Evropu skoro dve godine nakon što je stavljen na prodaju u Japanu. Kompaktni sportski automobil predstavljen je u jesen 2020. godine, čekajući skoro godinu dana lansiranje na tržište matične zemlje. I iako se očekivalo da stigne do evropskog kontinenta, firma je odlučila da to ne učini zbog visoke cene uvoza za prodaju koja bi trajala samo dve godine.

Uprkos činjenici da su neki bazirali ovu odluku na zagađujućim emisijama, istina je da su ključni razlog novi bezbednosni propisi koji utiču i na ovaj model i na Toyotu GR86, koja je model blizanac BRZ-u, pa njena struktura neće odgovarati novim zahtevima homologacije od sledeće godine. Te su informacije potvrđene od strane Toyote u Velikoj Britaniji.

Ali sada je izašla vest da će Subaru BRZ doći u Evropu

Firma je odabrala Austriju za lansiranje specijalnog izdanja od samo 30 jedinica. Centralnoevropska zemlja će preuzeti Subaru BRZ Final Edition, sa specijalnom „odećom“ koja pokazuje njegove sportske kvalitete predstavljene tipičnom bojom specijalnih modela kompanije, „Pearl Blue WR Subaru“ i 18-inčnim aluminijumskim felnama ofarbanim u metalik tamno sivu boju.

Naravno, unutrašnjost takođe dobija dodatnu dozu sportskog duha, naglašavajući sportska sedišta presvučena crnom kožom i kontrastnim šavovima i drugim detaljima u crvenoj boji, pored aluminijumskih pedala. Posebnu atmosferu zaokružuje kožni volan sa crvenim šavovima i detaljima sa natpisom „Final Edition“, kao i tablica sa brojevima od 1 do 30 na centralnoj konzoli.

Subaru BRZ Final Edition ima isti 2,4-litarski četvorocilindrični bokser benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 234 KS, koja se prenosi preko šestostepenog manuelnog menjača na zadnje točkove.

Jedina prilika za nabavku ovog sportskog automobila je u Austriji, u prodaji je do 14. marta 2023. godine i po ceni od 44.300 evra sa uračunatim porezom.

AutoRepublika

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ograničena serija? Pa više vidim Lamborghinija i Ferrarija nego Subaru auta, a ovaj će biti toliko ograničen da je pitanje da li će tih 30 komada i prodati …

s mile

ima da ode tih 30 kom za pa minuta prodaje