1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Harley Davidson će proizvoditi samo električne motocikle
Harley Davidson će proizvoditi samo električne motocikle

Harley Davidson će proizvoditi samo električne motocikle

944
2
Podelite sa prijateljima:

Prva pomisao većine nas, pri pomenu američkog brenda Harley Davidson se odnosi na veliki, teški i bučni motocikl napravljen za vožnju, dugomtražno krstarenje i onaj koji je postao veliki deo američke kulture. Vole ga gotovo svi – policajci, kriminalci, buntovnici, oni koji bi izigravali buntovnike i naravno muškarci u krizi srednjih godina. Ali jedna kategorija kupaca u kojoj Harley Davidson već neko vreme nema zapaženu ulogu, jeste ona koja obuhvata mlađe kupce. Daleko od toga da nisu pokušali sa jeftinim modelima, ali nijedan od njih nije dao zadovoljavajuće rezultate.

Kompanija iz američke savezne države Viskonsin je predstavila električni model LiveWire 2019. godine i kasnije je postao zaseban brend. Takođe nije dao očekivane prodajne brojke. Izložbeno-prodajni saloni su rekli da je mlađarija zainteresovana za njega i često svrate da ga provozaju, ali nikako ne mogu da priušte visoku početnu cenu od 29.995 dolara.

Kasnije je debitovala i pristupačnija konfiguracija za osam hiljada „zelembaća“. Iako nije uspeo u svom prvom pokušaju sa motociklima na struju, Harley Davidson ih ipak vidi kao svoju budućnost. To je nedavno izjavio prvi čovek brenda Johen Zaic u razgovoru sa medijima.

Doduše, odmah je najavio da se to neće desiti u bliskoj budućnosti i da će Harley Davidson krenuti da se širi na takve modele tek za desetak godina. To znači da bi brend trebalo da proizvodi motocikle sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva nešto duže nego što automobilska industrija to planira i da ćemo moći kupiti Harley Davidson sa benzincem sve do 2040. godine.

Zaic nije hteo da ulazi previše u detalje, niti da govori o tome kakvi su planovi kompanije iz Milvokija, ali kako se ove godine obeležava 120 godina postojanja brenda, sigurno ćemo videti nešto veliko. Tokom jula je zakazana velika proslava u spomenutom gradu, i to baš na lokaciji gde se nalazi zvanični muzej Harley Davidsona i neće nas iznenaditi ako baš tada firma predstavi novi električni model.

Ovog leta će istovremeno debitovati i nova zgrada kao sedište čuvene kompanije u Milvokiju, uz još dodatni prostor za preko 700 motociklista, a na takvoj lokaciji će se održavati sve veće prezentacije.


Harley Davidson će konačno ući u neka nova vremena, a ne sumnjamo da će svima nedostajati ono po čemu je brend i najpoznatiji. Jer ipak, da li možete da zamisliti nekog člana ekipe Hell’s Angels na električnom modelu LiveWire sa priloženih fotografija?

AutoRepublika

(944)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Pa sa SUS motorima bas im i ne cvetaju ruze u smislu komerc.uspeha ..Osim Japanaca Indija je sada moto-velesila ,Kina sve jaca.

Yankee

Ne cvetaju im ruze u kategoriji jeftinih motora, ali medju teskim kruzerima Harley ima veci udeo na americkom trzistu nego svi konkurenti zajedno.