1. Home
  2. Vesti
  3. Cene novog hibridnog Joggera poznate u Španiji
Cene novog hibridnog Joggera poznate u Španiji
8

Cene novog hibridnog Joggera poznate u Španiji

260
8
Podelite sa prijateljima:

Pisali smo nedavno o ceni hibridnog Joggera u postojbini (da, mislimo na zemlju Gala), a u ovim redovima ćemo navesti cene u Španiji.

U Daciji su potvrdili da, iako će knjiga narudžbina biti otvorena od ovog meseca, tek u martu stižu prve jedinice. Proces serijske proizvodnje prvog Dacijinog hibrida odvijaće se u pogonima Renault Grupe u Mioveniju (Rumunija). Reč je o istoj fabrici u kojoj je proizveden Dacia Jogger sa termičkim motorima.

Dacia je strukturirala asortiman u jedan nivo opreme. Oni koji su zainteresovani da nabave ovaj hibrid imaju na raspolaganju nivo opreme Expression. Moguće ga je konfigurisati sa pet i sa sedam sedišta.

Verzija EXPRESSION
Jogger Hybrid 140 5 sedišta 24.450 €
Jogger Hybrid 140 7 sedišta 25.350 €

Ispod haube se nalazi 1,6-litarski benzinski motor od 90 KS koji je u pratnji dva mala elektromotora. Jedan od elektromotora razvija snagu od 37 kW (50 KS) i ima kapacitet da sam pokreće vozilo. Ukupna snaga dostiže 140 „konja“.

Pokreće se preko automatskog menjača bez kvačila i ima pogon na prednje točkove. Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 1,2 kWh, može da cirkuliše u električnom režimu.

AutoRepublika

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

150 evra jeftiniji nego u Francuskoj.

BB

Eto vidiš, za tu cijenu ni ivačilo ne daju 😜

moron

“ … Clio E-Tech teži je od benzinskog 1.3 TCe EDC za skromnih 80 kg (baterije + električni motori), jednim delom zahvaljujući spomenutom kvačilu. Ponovimo još jednom, Renault je ovde primenio rešenje iz Formule 1, i uveo tzv. „dog-clutch“ automatski menjač, s četiri prenosna odnosa za benzinski blok, i još dva kada je u električnom režimu. Ukratko, jedan od elektromotora (slabiji), koji ne pokreće točkove, između ostalog zadužen je za sihronizaciju prenosa. Tako su, u poređenju s klasičnim kvačilom, smanjeni gubici trenja i poboljšan odziv na gas, kao i bolje rekuperiranje energije prilikom oduzimanja gasa….“

https://autorepublika.com/2020/11/21/renault-clio-1-6-e-tech-dobitna-kombinacija/

moron

“ … Jer i Clio poseduje dva električna motora, s tim da principijalni razvija 49 ks i 205 Nm .., a slabiji, u funkciji starter-generatora 20 ks i 50 Nm … „

BB

E baš ti hvala, evo sad gledam kako da kupim ovu Dačiju 😉

moron

Kupi verziju sa ta oba elektromotora motora, ne vredi ti ništa sklop i bez tog slabijeg …

BB

Da se i ja hibridizujem kao i ti… 😉

moron

Nisam ti ja to dao kao preporuku … Sve ima svoje mane i prednosti. Baš SVE. I nehibridi, a i sve vrste „elektrifikovanih“ vozila ( pa medju njima i hibridi ). Svako je na svoj način i u nečem – za pohvalu, a u nečem – za pokudu. Idealno naći nećeš. Bar ne pre nego se upokojiš … Tako da mislim da je, na svoj način, „idealna“ (ali po nečem i „za izbegavanje“ i hibridna Dačija ). Ili neka druga Dačija, kao model ili po vrsti pogona ( na svoj način ). Ili bilo koji drugi automobil. Pa i Berlingo… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane moron