1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lansiran veliki liftbek Hongqi H6
Lansiran veliki liftbek Hongqi H6

Lansiran veliki liftbek Hongqi H6

1.01K
2
Podelite sa prijateljima:

Juče je otvoren poslednji automobilski sajam u ovoj godini i već smo imali predstavljanja nekih automobila na našem sajtu. Najpre da kažemo da se Nova godina u Kini slavi nešto kasnije, a u skladu s tradicionalnim kineskim kalendarom, ona stiže tek 22. januara, a tada će biti upriličeno i glavno slavlje u ovoj velikoj državi. Potom, Salon automobila u Gvangžuu je trebalo da bude održan u drugom delu novembra, ali je odložen usled nove eksplozije širenja korona virusa.

I tako, u skladu s novim okonlnostima i ovaj salon je izmešten za period od 30. decembra do 8. januara, uz opasku da ovde nisu predviđene nikakve svetske premijere. Ali, to nikako ne znači da neće biti mnogih interesantnih vozila u lokalnim razmerama. Brojni noviteti su prikazani unapred, i možete ih pronaći na našim stranicama, ali bilo je i četvorotočkaša koji su čuvani baš za ovo mesto i ovu priliku za prikaz. Jedan od njih je i liftbek Hongqi H6.

Strogo govoreći, ovo nije u potpunosti originalan model, već je pre varijacija druge generacije sedana po imenu Hongqi H5, a koji je debutovao prošlog proleća. Automobili su postavljeni na istu platformu koja nameće prednje točkove kao pogonske, a duet nudi i identičan međuosovinski razmak od 2.920 mm, zajednički spisak opreme, pa i objedinjen dizajn. Ali, „šestica“ donosi neke novine i one nisu oličene samo u obliku stražnjice i velikim poklopcem prtljažnog prostora.

Liftbek nudi više agresivan dizajn s dodatnim reljefom na karoseriji. Na primer, napred možemo videti očnjake obložene materijalom koji asocira na hrom, kao i dodatni uzdužni reljef koji je vidljiv na poklopcu motora. Opet, liftbek se skoro u milimetar gađa po dužini s limuzinom i na ivici je od pet metara (4.990 mm) a širina je na nivou od 1.880 mm. U isto vreme, novitet je od repernog vozila niži za 15 mm (1.455 mm), a i krov je izveden u nešto nežnijem maniru.

U osnovi enterijeri modela H5 i H6 su takođe isti, ali liftbek je dobio pravo na nešto više primesa sportskih manira i osećaja. Nudi zasečeni volan s oblogom od perforirane kože, reljefna prednja sedišta s integrisanim naslonima za glavu i kontrastnim dekorom na više mesta u kabini. Ako znamo da se sedan H5 nudi samo s 1,5 i dvolitarskim motorima snage 156 ks i 224 ks (zahvaljujući turbo asistenciji), onda ovde moramo reći da se liftbek prodaje s dodatno navijenim dvolitrašem, zahvaljujući čemu on odbacuje 245 konjskih snaga.

Uparen je s osmostepenim automatskim menjačem koji je najavljen baš uz liftbek Hongqi H6. Hongqi H6 će se pojaviti na kineskom tržištu negde pred sam početak proleća.

Prigodno je mesto da kažemo da posetioci Salona automobila u Gvangžuu imaju prilike da vide i sportsku verziju električnog sedana po imenu Hongqi E-QM5. Ovaj model se sklapa od 2021. godine, dok je ovog leta obogaćena lista modifikacija. Sada se uz sedan nudi set agresivnijih karoserijskih dodataka, što podrazumeva nove odbojnike, pragove na vratima, kao i spojler na petim vratima. Elektromašinski deo je ostao standardan. Imamo električni agregat koji razvija 190 konjskih snaga, i on struju dobija iz trakcione baterije zapremine od 82 kWh.

Hongqi za narednu godinu obećava predstavljanje čak pet novih modela, od koji su dva razvijena kao električna. U odsustvu zapadnih brendova, Rusi će se izrazito obradovati nastupu ove kineske marke kod njih, ali teško je verovati da će i ovi ovde prezentovani četvorotočkaši naposletku biti predmet izvoza u Putinov sultanat.

AutoRepublika

(1013)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Pored Rusije i u Ukrajinu dosta Kineskih proizvodjaca prodaje vozila.

s mile

svi pišu o padu prodaje u rusiji, a niko ne piše o padu prodaje u ukrajini…xe..xe…xe