1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru radi na obnovljenoj Imprezi, električnim SUV-u i nasledniku za XV
Subaru radi na obnovljenoj Imprezi, električnim SUV-u i nasledniku za XV
1

Subaru radi na obnovljenoj Imprezi, električnim SUV-u i nasledniku za XV

159
1
Podelite sa prijateljima:

Popularni (uslovno rečeno) japanski brend radi na ambicioznom procesu transformacije svoje ponude proizvoda za evropsko tržište.

Subaru ima važne novosti, od naslednika Subarua XV do očekivane obnove Impreze, preko električnog vozila. Taj SUV simbolizuje Subaruov ulazak u nastajuću eru potpuno električne mobilnosti.

Subaru XV će 2023. predstaviti novu generaciju punu noviteta. Planira se i promena imena za ovaj model. XV je najjeftiniji SUV koji Subaru prodaje u Evropi i biće preimenovan u Subaru Crosstrek. To ime brend koristi daleko od evropskih granica. Novi Crosstrek je već predstavljen u Japanu. I narednih meseci to će biti urađeno i na Starom kontinentu.

Razvijen je na platformi SGP i, pored obnovljenog spoljašnjeg dizajna, ima i proširenu tehnološku opremu. Ekran osetljiv na dodir od 11,6 inča je jasan primer. Takođe se kladi na elektrifikaciju. Tačnije za hibridnu tehnologiju e-Boxer.

Direktno povezana sa prethodnim modelom, moramo pomenuti novu Subaru Imprezu. Japanski kompakt će takođe debitovati novom generacijom u Evropi naredne godine. Iako je Crosstrek razvijen na bazi Impreze, japanska firma je odlučila da prvo predstavi SUV model. Nova generacija Impreze nedavno je predstavljena u Americi.

Takođe koristi gore pomenutu platformu SGP. To je više digitalno i povezano vozilo. Pored toga, povećana je lista sistema za pomoć u vožnji. Ima najnoviju verziju sistema EyeSight.

Naredne godine nas očekuje i zvanično lansiranje nove Solterre, prvog Subaruovog električnog SUV-a. Za njega već znamo praktično sve detalje. Ostalo je da se objave samo cene. Asortiman Solterre će se sastojati od nivoa opreme Trek i Touring.

Novi Subaru Solterra je opremljen litijum-jonskom baterijom od 71,4 kWh, koja se koristi se za napajanje dva motora, po jedan po osovini. Ukupna snaga dostiže 160 kW (218 KS) i 337 Nm. Može da ubrza od 0 do 100 km/h za 6,9 sekundi, a autonomija dostiže 465 kilometara prema WLTP ciklusu.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Samo vi navedite specifikacije za taj „novi“ XV za Evropu. Ako je kod njega ista novo,osim što će i u Evropi da sada koristi novo ime modela za USA.
Ako je u granicama onog koji se sada nudi u Evropi (a mislim da jeste), mislim da je to jako tužno. Da ne kažem šta drugo, jer malo šta u toj klasi danas ima deklaracije ubrzanja preko 13 sekundi, kao XV sa 1,6.