1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će nam Toyota ikada podariti model Tundra 3500?
Da li će nam Toyota ikada podariti model Tundra 3500?
1

Da li će nam Toyota ikada podariti model Tundra 3500?

134
1
Podelite sa prijateljima:

Dosta puta smo pisali na sajtu AutoRepublike kako je Toyota pokorila većinu automobilskih kategorija na američkom tržištu. Modeli kao što su Corolla, Camry, RAV4, Highlander, Tacoma i drugi su bestseleri u svojim klasama i čini nam se da se to neće izmeniti u bliskoj budućnosti. Ali, ona kategorija velikih pikap kamioneta je druga priča.

Daleko od toga da je model Tundra razočarao i generalno se smatra dobrom kupovinim za sve one kojima je pouzdanost mehanike najbitnija, ali sa samo 81.959 isporučenih jedinica protekle godine, Tundra se prodaje osam do deset puta slabije nego američka konkurencija kao što su Ford F Serija, Chevrolet Silverado i Ram Pickup.

Jedan od razloga tako nečega je što Toyota nudi Tundru samo u takozvanoj kategoriji 1500. Reč je o baznoj konfiguraciji velikih pikap kamioneta dok američki rivali imaju predstavnike i u kategorijama 2500/3500/4500. Takvi pikapi su veći, moćniji, čvršći i generalno razvijeni za teže poslove na građevinama, farmama i sličnim lokacijama.

Svaki put kada bi Toyota predstavila novu Tundru, otvorila bi se priča da li ćemo je videti u većim kategorijama. Za tako nešto je postojao i dobar razlog, pošto smo ranije imali uvid u razne koncepte sa dizel motorima iz kamiona marke Hino, koji je u vlasništvu ovog japanskog giganta.

Tako je i sada. Nova generacija Tundre je počela da pristiže u izložbeno-prodajne salone i nije trebalo da prođe dugo vremena pre nego što vidimo ilustracije kako bi takozvani „Dually“ (model sa četiri točka pozadi) mogao da izgleda. I možemo zaključiti da izgleda fantastično i baš onako kako bismo očekivali od firme kao što je Toyota.

Razloga zašto ga nećemo videti u serijskoj proizvodnji ima nekoliko, a uglavnom su finansijske prirode. Toyota ne može da proda ni onu baznu Tundru u zadovoljavajućim brojevima, pa su šanse male da bi još veća konfiguracija bila uspešna. Uz sve to, kupci u toj kategoriji zahtevaju dizel motore ili najmanje neki veći benzinac sa osam cilindara koje Toyota više nema, pošto je nova Tundra dostupna samo sa šest cilindara u kombinaciji sa električnim agregatom.

Na kraju je ipak lepo videti kako izgleda „zabranjeno voće“ pa makar bilo samo na kompjuterskim ilustracijama…

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zar Ameri ne bi bili srećniji da im se u toj super-teškoj kategoriji ponudi neki postojeći Toyotin klasičan hibrid umesto nekog mazutaša ili benzinca kamionske zapremine 😊