1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi RS Q3 postoji već deceniju i to slavi ograničenim izdanjem Edition 10 Years
Audi RS Q3 postoji već deceniju i to slavi ograničenim izdanjem Edition 10 Years
0

Audi RS Q3 postoji već deceniju i to slavi ograničenim izdanjem Edition 10 Years

173
0
Podelite sa prijateljima:

Audi RS Q3 je jedan od sportskih terenaca marke sa četiri prstena, i može se reći da je najpovoljniji među njima, što je logično s obzirom da je najmanji, treba i da ima najmanju cenu. To što je najpovoljniji uzmite s rezervom, jer to ne znači da jeste jeftin. Većina naših čitaoca zna da danas nema povoljnih premijum modela, a ni nepremijum, nego su svi bezobrazno preskupi.

Model iz SUV C segmenta, koji je u prodaji već deset godina i važi za jednog od najsportskijih i najekstremnijih SUV-ova u svojoj kategoriji, debituje u specijalnom ograničenom izdanju.

Specijalni model će se zvati Audi RS Q3 Edition 10 Years. Ali, nemački brend nije odlučio da ponudi ovo specijalno izdanje sa poznatijim modelom RS Q3, već sa kupeolikom verzijom pod nazivom RS Q3 Sportback.

Verzija koja uključuje važan plus noviteta, počevši od metalik boje „Chronos Grey“, koja pojačava linije i pruža veću eleganciju, iako Audi nudi još jednu boju, „Dew Silver“ sa mat završnom obradom.

Eksterijer takođe ima nove aluminijumske felne od 21 inča, u dizajnu sa duplim kracima i ofarbane u crno koje daju atraktivan kontrast. Ugljenično-keramičke kočione čeljusti su standardne uz diskove prečnika 482 milimetra, dolaze u sjajnoj antracit sivoj boji, ali uz doplatu mogu biti crvene ili plave.

Matrix LED farovi, kao i poklopci retrovizora i ivice staklene površine i aerodinamička krila zadnjeg stakla, kao i amblemi na prednjem ili zadnjem delu, završeni su u sjajnoj crnoj boji. U enterijeru, par detalja potpuno transformiše atmosferu: obloge sportskih prednjih sedišta u dijamantskom dezenu, čija je struktura napravljena od vidljivog ugljenika, i šavovi u boji bakra koji oblažu panele vrata i instrument tablu.

Tamo gde nema novosti je ispod haube. Podsećamo, RS Q3, kao i RS3, ima petocilindrični 2,5-litarski TFSI motor sa snagom od 400 konjskih snaga, čija se snaga prenosi preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom S tronic. Pogon je na sva četiri točka.

Samo 555 jedinica će biti proizvedeno, i to za sva tržišta sumarno. Cena će biti nepunih 90 hiljada najmanjih evropskih novčanica.

AutoRepublika

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments