1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Adam Drajver će igrati ulogu Enca Ferarija u filmu
Adam Drajver će igrati ulogu Enca Ferarija u filmu
0

Adam Drajver će igrati ulogu Enca Ferarija u filmu

216
0
Podelite sa prijateljima:

Prethodnih dana je zvanično počelo snimanje filma Ferrari, koji očekujemo u bioskopima naredne godine, a glavna uloga je poverena glumcu Adamu Drajveru. Sigurno ga pamtimo iz nekoliko poslednjih serijala filmova Zvezdani ratovi, gde je tumačio ulogu Kajloa Rena. Snimanje je započelo u italijanskom gradu Breša, a mnogobrojni svetski mediji nam donose fotografije Drajvera u ulozi slavnog profesionalnog vozača i kasnije vlasnika tima.

O samom filmu se ne zna mnogo osim podatka da prati Enca tokom 1957. godine kada je pripremao tim za čuvenu trku Mile Miglia i pokušavao da pronađe „zlatnu sredinu“ između trkačkog tima i porodičnog života.


Ne sumnjamo da će film opravdati očekivanja, posebno kada znamo da je priča o Mile Migliji iz 1957. godine jedna od onih koja je otišla u istoriju. Kao što joj ime kaže, vožena je na distanci od čak hiljadu milja ili malo više od 1.600 kilometara, a svi su očekivali videti veliki duel Ferrarija i Maseratija.

Međutim, Encov tim se prošetao do pobede nakon deset sati i 27 minuta vožje, a njegovi vozači su zauzeli prve tri pozicije. Ono po čemu je trka ostala upamćena je po nekoliko teških sudara, koji su odneli živote dva vozača (Alfonzo DePortago i Džozef Gotgens) i još deset osoba u publici, od čega je polovina bilo dece.

Kako je spomenuti DePortago vozio Ferrari, diskutovano je da protiv Enca bude podignuta optužnica, mada se to nikada nije desilo. Italijanski političari su otkazali Mile Migliju narednog dana.

Ulogu njegove supruge će igrati Penelopi Kruz. Pored priče o profesionalnom auto-moto sportu, film će se fokusirati i na finansijsku krizu porodice, kao i na smrt njihovoj jedinog sina Dina, koji je preminio godinu dana ranije. Malo je komično što će Drajver igrati ulogu Enca, pošto američki glumac ima samo 38 godine, dok je slavni italijanski industrijalac bio 59-godišnjak spomenute godine, ali ne sumnjamo da će filmska magija učiniti svoje.

Film je inače zasnovan na knjizi „Enzo Ferrari – The Man and the Machine“, pa se nadamo da će biti remek delo.

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments