1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Da li možemo da očekujemo sportsku Daciju Sandero DS iz odeljenja Dacia Sport? (VIDEO)
Da li možemo da očekujemo sportsku Daciju Sandero DS iz odeljenja Dacia Sport? (VIDEO)
3

Da li možemo da očekujemo sportsku Daciju Sandero DS iz odeljenja Dacia Sport? (VIDEO)

448
3
Podelite sa prijateljima:

Dacia Sandero je „dečko koji obećava“. Automobil se u današnje vreme toliko dobro prodaje da su plemenitiji modeli ili modeli sa mnogo dužom tradicijom u njegovoj senci. Da li je to zahvaljujući ekonomskoj krizi ili zanimljivim sadržajima, činjenica je da Sandero danas važi za strašnog protivnika na gotovo svim evropskim tržištima.

Dosadašnji portfolio je podeljen na benzinske i TNG verzije, sa snagama između 65 i 110 konjskih snaga. Sa restilizacijom modela, planiranom za 2024. godinu, stiže i hibridna verzija. Što se naredne godine tiče, prednji deo Sandera je ažuriran verzijom MY 2023, koja je dobila novi logo na prednjoj strani.

U poslednje vreme bilo je glasina o sportskoj verziji Sandera pod nazivom DS od strane Dacia Sport. Slike članka su preuzete iz videa na kanalu Mahboub 1 na platformi YouTube.

Sportska verzija Sandera verovatno nikada neće stići. Brend se više fokusira na ponudu jeftinih i velikih proizvoda. Naravno, nešto ovako bi moglo da doprinese reputaciji brenda.

Na slikama vidimo spušteni kompakt sa ogromnim točkovima od 18 inča. Prednji deo ima revidirani nos sa upadljivim otvorima za vazduh, a dvobojni crveni i crni ton daju automobilu još oštriji izgled.

Najprikladniji motor za sportski Sandero bi mogao biti turbo benzinac 1.3 TCe iz Dustera koji razvija 150 “grla”. Ova mašina bi omogućila Sanderu DS maksimalnu brzinu od oko 215 km/h uz sprint do stotke za oko 8,5 sekundi.

Cena ove mogla bi da se kreće od oko 20.000 evra, što ovaj automobil čini najjeftinijim performantnim kompaktom na tržištu.

AutoRepublika

(448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bilo bi super kada bi se ovako nešto pojavilo na tržištu.

TheStig

Kako može biti sport ako ima motor koji je slabiji od onog motora iz Megana 1.3 od 160 ks? Šta je tu sportsko? Malo šminke u vidu boje i plastičnih ukrasa? Neka im Renault izvadi iz magacina onaj od 200 ks što je pokretao Megana GT. E hoće izgraditi imidž ovim do moga 😀

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

Bokserske rukavice na retrovizoru? Sumnjam da ovo ima kuku, gdje bi se mogla staviti teniska loptica 😂