1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Chery GENE kao vesnik budućnosti marke
Krosover Chery GENE kao vesnik budućnosti marke
2

Krosover Chery GENE kao vesnik budućnosti marke

142
2
Podelite sa prijateljima:

Potrebno je možda malo vremena da se čovek navikne na činjenicu da će vozila marke Chery negde od 2025. godine, izgledati baš ovako kako vidimo na slikama. Pre dan, dva je u Narodnoj Republici Kini predstavljen konceptni automobil Chery GENE, i on je praktična prezentacija budućeg pravca razvoja stila azijskog brenda. Masovno proizvedeni modeli će izgledati baš ovako.

Najistaknutija tehnologija rasvete je došla u obliku masivnih diodnih traka koje se protežu celom širinom školjke, a ovo rešenje je upotrebljeno kako napred, tako i pozadi. U režimu vožnje koji se često naziva „autopilot“, različite svetlosne matrice su aktivirane. Nema farova dugog dometa, ali su tu tanke linije koje jednostavno nagoveštavaju dimenzije vozila. U svakom slučaju, amblem brenda sija na pramcu i na krmi vozila, da se poigramo malo nautičkim sekvencama u izražavanju.

Sam po sebi, Chery GENE je krosover koji po dužini meri pet metara, dok se u širinu i visinu prostire na dva, odnosno na 1,75 metara. Ako se uporedi s rivalima iz domovine, može se reći da je „tu negde velik kao Exeed VX“. Vrata se otvaraju u suprotnom smeru jedna od drugih, dok su u putničkoj kabini montirana četiri zasebna sedišta, što ispada kao nekakva nužnost, nepisano pravilo kada su u pitanju konceptne verzije automobila.

Da se vratimo ponovo na režim autopilota. Tada se uvlači u čeoni panel dok se sedišta postavljaju u neki poluležeći položaj. Centralnu poziciju na frontalnom panelu zauzima ogroman 27-inčni ekran multimedijalnog sistema po imenu Galaxy Ecosystem.

Konceptni četvorotočkaš ne nudi uobičajena peta vrata, već se gornji deo stražnjice vozila naginje, dok se donja zona povlači unazad zajedno s odeljkom u koji su smeštena dva kvadrokoptera i električni skejtbord.

Chery GENE se kreće zahvaljujući električnom pogonskom sklopu i solarnim panelima postavljenim na karoseriji. Ipak, iz kompanije nisu saopštili nikakve detaljnije informacije na ovu temu. U svakom slučaju, masovno proizvedeni automobili utemeljeni na ovde viđenom, biće predstavljeni tek za tri godine.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Predstavljanje ovakvih dizajnstudija jos uvek ne znaci da je odluka doneta. Na protiv, ovakvim studijama ispituje se reakcija trzista, to je osnova za odlucivanje. Ali oprezno! Reakcije trzista mogu da navedu proizvodjaca na pogresan put! O cemu se radi? Publika sa odusevljenjem sipa pohvale ali u podsvesti misli: „ovaj auto je dobar ali neka ga vozi neko drugi, ja necu!“ Pravi marketing strucnjak mora da ima veoma siroko obrazovanje i iskustvo – od tehnike do psihologije kupaca. Vremenom sam dosao do vrlo jednostavnog kriterijuma za ocenjivanje automobila – da li vidim sebe u njemu ili ne? Na primer, onaj mali… Pročitaj više »

BB

Kad bi pitao klince koji je najbolji auto većina bi rekla Ferrari ili Lamborghini, ali tek poneki uspješni diler koji od njih nastane će kupiti polovan 😜. Dakle oprez sa zaključcima na bazi prvog utiska bez uključivanja upotrbne vrijednosti i cijene u jednačinu… Manifest nisam doživio na prvu, nekako je prepun detalja, reklo bi se sa buvljaka, bez upotrebne vrednosti. A onda sam počeo da spoznajrm da bi ukupan koncert trebalo posmatrati u ovom smjeru koji si opisao: Gradski auto (a ja bih rekao L7E, jer pravi auto će ubiti pravila) sposoban za neki manji off road (ozbiljne off road… Pročitaj više »