1. Home
  2. Prezentacije
  3. Wuling Xingchi iz SAIC-a i GM-a kao drugi krosover u gami
Wuling Xingchi iz SAIC-a i GM-a kao drugi krosover u gami
0

Wuling Xingchi iz SAIC-a i GM-a kao drugi krosover u gami

185
0
Podelite sa prijateljima:

Wuling, koji je deo zajedničkog poduhvata kineskih i američkih preduzetnika okupljenih unutar entiteta SAIC-GM-Wuling je uveo u opticaj prvi krosover tek pre godinu dana. Model Wuling Asta (ili pak ako vam je kineski jezik bliskiji onda: Wuling Xingchen) kao krosover veličine Toyote RAV4 je pronašao više od 60 hiljada kupaca za manje od godinu dana, a evo sada u pomoć pristiže i drugi novajlija iz segmenta SUV.

Pred nama je manji Wuling Xingchi i nastupa kao četvrti model u pomodnoj i relaivno skupoj paleti brenda Wuling. Četvorotočkaši s ovim logotipom dolaze sa srebrnim amblemom, umesto sa standardnim koji je crvene boje.

Wuling Xingchi je ispisnik po gabaritima Škode Karoq ili Kije Seltos. To dakle znači da je kineski automobil dug 4.365 milimetara, širok je 1.750 mm, dok je visok 1.640 mm. Međutim, međuosovinski razmak je osetno manji od onog kod pomenutog dvojca i iznosi svega 2.550 mm spram njihovih 2.630 mm.

Sa spoljne strane posmatrano, novi kineski krosover je veom nalik starijem bratu, a ključna razlika se ogleda u nedostatku dodatnih prozora u zadnjim krovnim nosačima. Top verzija leži na naplacima koji po dijagonali mere 17 cola.

Identični blokovi i elementi su takođe korišćeni i u enterijeru, dok su razlike u dekoru beznačajne. Digitalna instrumentacija se sastoji od nekoliko manjih ekrana LCD, dok informativno-zabavni sistem raspolaže monitorom dijagonale 10,25 inča.

Oprema uključuje uređaj za klimatizaciju, elektromehaničku parkirnu kočnicu, dugme za pokretanje pogonske jedinice, panoramski stakleni otvor, kameru za nadzor nad dešavanjima iza vozila, a tu je i elektropokretano vozačevo sedište.

U putničkoj kabini se daju prebrojati 27 mesta za odlaganje sitnijih predmeta. Zapremina prtljažnika varira od 322 do 1.077 litara, ali iz nekog razlog je odeljak za prtljak lišen bilo kakve prekrivke ili zastora, nisu predviđeni čak ni zatezači.

Središnje postavljen naslon za glavu na zadnjoj klupi je uobličen u formi malene izrasline na naslonu, što se može shvatiti kao decentan način na koji je tim konstruktora pokušao sa štednjom kod projektovanja enterijera ovog vozila.

Zasnovan je na istoj modularnoj platformi R na kojoj počiva i stariji model: Xingchi nudi zadnje polunezavisno oslanjanje i samo prednji pogon. Bazični motor je benzinski atmosferski, radne zapremine koja se poklapa s dominantnom bocom Coca Cole (od litru i po).

Raspolaže sa 99 konjskih snaga koje se do, kako rekosmo, prednjih točkova prenose preko ručnog menjača ili transmisije CVT. U ponudi je i modifikacija s turbo motorom iste zapremine sa 147 konjskih snaga, samo što ona za menjačku kutiju ima samo CVT rešenje. Ostale verzije za sada nisu planirane.

Krosoveri na kojima će pisati Wuling Xingchi bi trebalo da se pojave na matičnom tržištu već krajem ovog meseca, ali cene nisu objavljene. Barem ne još uvek. Ako se pak zna da stariji model Asta tamo košta već počev od deset hiljada američkih dolara, onda bi Xingchi trebalo da bude još pristupačniji.

Kasnije će ovi krosoveri biti ponuđeni i van granica Narodne Republike Kine, i nije isključeno da ćemo ih viđati i sa značkama marke Chevrolet.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments