1. Home
  2. Vesti
  3. Renault prestaje sa rebrendiranjem Dacijinih modela?
Renault prestaje sa rebrendiranjem Dacijinih modela?
0

Renault prestaje sa rebrendiranjem Dacijinih modela?

464
0
Podelite sa prijateljima:

Još otkako je Dacia zvanično došla pod plašt Renaulta, francuski proizvođač razvio je strategiju gde su se vozila rumunske marke prodavala sa znakom Renaulta. 

Ovakva situacija čest je slučaj u zemljama Magreba, Rusiji, Brazilu… Međutim, Renault će po svemu sudeći uskoro prestati sa ovakvom praksom. U razgovoru na marginama Salona automobila u Moskvi, šef dizajna francuske marke izjavio je da Renault planira „globalnu tržišnu postavku“, odnosno da će se većina modela nuditi u istom izdanju u većem delu sveta.

Za početak novog pristupa najavljen je novi SUV – Arkana. Ovaj model postavljen je na platformu B0, koju inače koristi nekoliko modela iz Dacijine game, kao i Renault Captur.

Što se tiče rumunskog brenda, pred njim je veoma uzbudljiv period. Naredne godine Logan i Sandero prelaze na CMF-B platformu koju će deliti sa Nissan Jukeom, a postoje i najave o mogućem električnom automobilu iz Dacije.

Renault će ipak još neko vreme zadržati rebrendirani Duster u svom globalnom portfoliju, pre svega zbog dobre prodaje. PR služba Renaulta saopštila je da je u 2017. godini samo u Evropi prodato 145.682 primerka.

 

(464)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments