1. Home
  2. Istorija
  3. Zanimljivost dana: Priča o napuštenim automobilima Volvo 240
Zanimljivost dana: Priča o napuštenim automobilima Volvo 240

Zanimljivost dana: Priča o napuštenim automobilima Volvo 240

5.01K
5
Podelite sa prijateljima:

Ne događa se često, ali povremeno se stvaraju automobilske vremenske kapsule. Vlasnici nestaju, saloni bivaju napušteni, a grupa automobila iz određene epohe zaglavi u vremenu. Nešto tog tipa se dogodilo gomili starih Volvoa u gradu Malmedi, Belgija.

Slike objavljene na internetu pokazuju nekoliko čeličnih švedskih „cigli“ iz osamdesetih koje stoje u relativno dobrom stanju iza stakla na benzinskoj pumpi. Niko nije uspeo da pronađe tačnu priču, ali ima mnogo detalja koji sklapaju grubu predstavu o tome šta se dogodilo.

Ukratko, Volvoi se nalaze u nekadašnjem salonu koji je nekada verovatno bio u vlasništvu/zakupu Čarlsa Fajmonvila, bar tako kaže objava na društvenim mrežama. Zapravo je veoma blizu grada Frankorčampsa, ​​gde se nalazi staza Formule 1 Spa. Zastupništvo, naravno, više ne radi, ali izgleda, prodavnica pored njega i dalje postoji. Radoznali automobilski entuzijasti, verovatno u okolini tokom vikenda Grand Prixa, stajali su tokom godina i prikupili neke informacije od vlasnika prodavnice.

Jedan korisnik Facebooka Pol Druri objavio je slike koje su izazvale trenutni nalet interesovanja društvenih medija. U svom postu je rekao da je pričao sa starim tipom, uz malu jezičku barijeru, saznao je da postoji verovatnoća da ju je banka zatvorila. Ako je to zaista slučaj, moguće je da institucija jednostavno nikada nije stigla da likvidira imovinu koju poseduje. To je moguće objašnjenje, ali se ne može potvrditi.

Ono što se zna je da automobili marke Volvo u salonu nisu jedini koji su bili tu. Pored zgrade su parkirane i druge novije mašine, a malo njuškanje nekih slika snimljenih pre deceniju na Flickru pokazuje da je ceo prednji deo salona nekada bio prepun automobila, svi marke Volvo. Komentar koji je objavio korisnik Erik M na jednoj od onih Flickr fotografija pre šest godina daje više konteksta. Navodno, sin vlasnika imanja je uklonio automobile koji su 2014. punili pročelje salona. Gde su otišli, ne zna niko.

Nejasno je zašto automobili u izložbenom salonu, ili oni sa strane zgrade, nisu uklonjeni. Moguće je da su neki od automobila ispred zgrade samo pomereni u stranu, iako je to nemoguće potvrditi korišćenjem dostupnih slika. Međutim, fotografije iz vazduha i istorijske slike ulice sa Googlea potvrđuju priču Erika M. Automobili ispred vidljivi su na slikama snimljenim još 2009. godine, ali su nestali do 2015. godine.

Dakle, Volvoa i danas ima u salonu, ali nekada ih je bilo mnogo više. Zašto automobili unutra nisu rasprodati ili na neki drugi način uklonjeni još uvek je misterija. Međutim, sigurno je da se nisu pomerali jako dugo. Najmanje 13 godina, verovatno i više.

Pokušan je kontakt sa nekoliko korisnika na društvenim mrežama koji su objavili fotografije sa informacijama za dodatne detalje, ali za sada odgovora nema. Bez posete Belgiji ili više informacija od lokalnog stanovništva, verovatno će ova misterija ostati nerešena.

AutoRepubliika

(5012)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda i četiri decenije imaju.
Neverovatno.

Laki

Bilo bi fino ovo posjetiti.

Matija

Bez razmisljanja bih kupio jedan! Mali problem: ni jedan od ovih automobila nije nikada bio registrovan i zato administrativno ne mogu da se registruju i voze kao oldtajmeri. Administrativni uslov za priznanje oldtajmera glasi: 30 godina od dana prve registracije.

S mile

Svratiš u Čačak, naprave ti papire za čas 🤣

Matija

Super! Moja sira familija zivi u Lucanima, to je takoreci u komsiluku!