1. Home
  2. Video
  3. Kakva šlep služba? Pokvaren automobil se prevozi biciklom u Kini (VIDEO)
Kakva šlep služba? Pokvaren automobil se prevozi biciklom u Kini (VIDEO)
1

Kakva šlep služba? Pokvaren automobil se prevozi biciklom u Kini (VIDEO)

744
1
Podelite sa prijateljima:

Pri kraju ovog članka smo priložili link sa snikom na kom se vidi očito sportski i štednji orijentisan Kinez koji transportuje automobil na bicikli, izbegavajući tako da se osloni na usluge uobičajene logističke podrške oličene u vidu šlep službe, pištu tamošnji mediji.

Filmić je snimljen u prestonici provincije Hejlongđijang, to jest u gradu Harbinu na severu Kine. Potez bicikliste je vredan divljenja, čak i uz spoznaju da nije prevozio golemi krosover već kompaktan, malin automobil. Za tako nešto je potrebno i obilje fizičke snage, a lokalna štampa prenosi da je moćni biciklista po profesiji đubretar koji radi očigledno i honorarno jer je neobičnoj vožnji pristupio na poziv stranke.

Veoma je verovatno da je automobil bio spreman za put u večna lovišta, s obzirom na to da su mu svi teški elementi sklonjeni s karoserije, što bi značilo da se na plećima bicikle i kvadricepsa đubretara našao teret dostojan karoserije i šasije vozila, na koji način podvig postaje manje impresivan. Ali, čak i tako, teret koji je prevezen je zaista prekomeran, kako sa aspekta gabarita, tako i mase.

Upitan je i način pričvršćivanja vozila koje drže nekoliko tananih traka, pa je rizik od ispadanja tovara ili prevrtanja na stranu bicikle sasvim realan. Na snimku deluje da je vozač prilično samouveren, odnosno nesvesan mogućih neželjenih epiloga.

Komentatori na društvenoj mreži YouTube gde je i objavljen snimak, iskazali su oduševljenje kako fizičkom spremom vozača, tako i sposobnostima samog dvotočkaša. Bilo je tu i šaljivdžija koji su pisali da je automobil pun putnika, ali je najviše „duhovitosti“ izrečeno u pokušaju da se aludira na uštede usled visokih cena naftnih derivata. Ne čudi, video klip je preneo američki kanal NowThis, a znamo da su cene goriva probile sve granice ovog leta u Sjedinjenim Državama.

Pogledajte video klip na Youtubeu.

AutoRepublika

(744)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svaka mu čast!