1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Volvo XC60 6×6 (VIDEO)
Volvo XC60 6×6 (VIDEO)

Volvo XC60 6×6 (VIDEO)

329
2
Podelite sa prijateljima:

Priznaćete da nemamo baš čestu priliku da vidimo jedan krosover preobraćen u pikap kamionet. Upravo to je ono što je preživeo ovaj Volvo XC60, pa se zahvaljujući tretmanu kom je prošao, bar do neke mere može nadmetati s Mercedesovom G Klasom koja nudi pogonsku formulu 6×6.

Volvo XC60 je jedan od najpoznatijih, najpopularnijih i najviše prodavanih modela švedskog proizvođača automobila. Pripada kategoriji krosovera srednje veličine i poznat je po tome što nudi širok izbor opcionala, posebno onih iz segmenta bezbednosti vozila. Ovi aspekti su ga učinili veoma popularnim među Evropljanima, čak toliko da je počesto završavao kao najpopularniji automobil u svom segmentu.

Inače, govoreći o konverzijama vozila ovog tima, Volvo je ime koje nam neće brzo pasti na pamet, zapravo pitanje je hoće li uopšte. Čini se da ovde Evropljani hoće da pokažu Amerikancima da SUV modeli ne moraju da budu utemeljeni na kamionetima, odnosno da se iz pikapova prevode u terence, već da je moguće preobratiti i jedan krosover (putnički model) u kamionet.

Vođeni tom mišlju, kreatori ovog čudnog šestotočkaša su i osmislili vozilo pred nama. Usled postojanja tri osovine, nemoguće je, uz uvažavanje svih razlika i renomea G Klase, ne pomenuti Mercedesovog pulena u izvođenju 6×6. Taj pikap kamionet za donora ima standardnu G Klasu, ali poseduje sistem portalnih osovina i integralni pogon. Vozilo je posebno konstruisano od strane švapskog proizvođača, sve s ciljem da postavi nenadmašne standarde u terenskoj eksploataciji.

Volvo o kom je ovde reč je malo više zanatskog porekla, a „malo manje“ savremeno-industrijskog. Automobil je primećen na ulicama glavnog grada Švedske, Stokholma, zajedno sa nekoliko klasičnih američkih modela, najnovijom generacijom Audija RS6 , ali i nekoliko klasičnih BMW-a.

Lako komercijalno vozilo je utemeljeno na krosoveru s oznakom Volvoa XC60, ali prve generacije. U pitanju je model pre restilizacije i to u paketu opreme R-Design. Nijansa jarko crvene doprinosi da se automobil samo još više ističe, ako izgled sam po sebi već nije bio dovoljno impozantan. Ostale izmene koje su napravljene na automobilu su došle u vidu instalacije novih LED traka, koje se montiraju na krov, takozvanog bullbara, ali i nekih horizontalno raspoređenih proreza, montiranih na zadnjem staklu.

Nisu dostupne nikakve pojedinosti o pogonskom sklopu, na možemo decidno da li se zaista radi o vozilu s pogonom na „obe“ (tačnije na sve tri) osovine.

Uostalom, pogledajte video klip.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ne razumijem čemu služi…

moron

Jedna u nizu stvari koja nas okružuje, a za koju možemo da postavimo isto ( racionalno ) pitanje.