1. Home
  2. Video
  3. BMW M3 CSL u jurišu na autobanu (VIDEO)
BMW M3 CSL u jurišu na autobanu (VIDEO)
5

BMW M3 CSL u jurišu na autobanu (VIDEO)

790
5
Podelite sa prijateljima:

Poslednji puristički M3 je zaista pravi dragulj bavarskog proizvođača. 

Sa vremena na vreme neki model stekne kultni status u sferi automobilizma. Takav je slučaj sa BMW M3 CSL, izdankom čuvene E46 generacije Serije 3. M3 Coupe Sport Leichtbau odnosno na engleskom jeziku Coupe Sport Lightweight plasiran je pre gotovo dve decenije 2003. godine i momentalno je dobio oreol u gami BMW-a koji je do dan danas ostao neprikosnoven.

Stoga je svako pojavljivaljenje M3 CSL na društvenim mrežama ispraćeno sa velikom pažnjom, pogotovo zbog činjenice da je proizvedeno tačno 1.383 jedinice. Ova verzija je zahvaljujući „dijeti“ i upotrebi lakših materijala za 110 kg lakša od standardnog izdanja modela M3 E46.

Pod haubom je potentni 3,2-litarski atmosferski redni „šestak“ koji je razvijao više od 350 ks i 370 Nm… A kako sve to izgleda u stvarnosti? Vrlo impresivno, što se može videti na priloženom snimku sa nemačkog autobana:

 

(790)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Lep i brz auto! Najvecu opasnost pri brzoj voznji po nemackim autoputevima predstavljaju spori vozaci! Sasvim neuracunljivo iskacu iz „kamionske“ kolone na levu traku da bi u narednih 5-10 minuta uzivali u preticanju nekog sporaca ispred njih.

Matija

Ti si onaj sa desne strane?

Laki

Tako je junače, gledaju u ogledalo samo kad se briju.

Renault Terminator

Nije ovo za svakoga.Među te spadam i ja😁.Ako ne prva,druga krivina bi bila moja,pitanje je samo u kojem jarku bi završio,lijevom ili desnom🙃.

Xtrimi

Nostalgija.
Kada je aktuelna rasprava bila da li je bolji M2 CLs ili Honda S2000.

Vrhunska mašina.