1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Hondata tjunirala Acuru Integru (VIDEO)
Hondata tjunirala Acuru Integru (VIDEO)
0

Hondata tjunirala Acuru Integru (VIDEO)

219
0
Podelite sa prijateljima:

Nije trebalo da prođe mnogo vremena da stručnjaci iz Hondate (nije „the Honda“ prevedena na pirotski dijalekt 😉) urade svoju verziju najnovije Acure Integre. Poznati tjuner Hondinih automobila najavio je predstavljanje svog plug-in sistema FlashPro, a takođe su razvili i gotovi program koji će pomoći u povećanju snage, obrtnog momenta i upravljivosti za novu Integru.

Sa toliko sličnosti sa modelom Civicom Si jedanaeste generacije, razvoj sistema FlashPro za novu Integru nije dugo trajao. Ove nedelje, Dag Mekmilan iz Hondate je stavio model Integra A-Spec na dinamometar kako bi dobio osnovne podatke pre nego što izvrši prilagođavanja kako bi izvukao više snage iz 1,5-litarskog rednog četvorocilindraša sa turbopunjačem.

Sistem za merenje snage Dynapack, koji se pričvršćuje na glavčinu točka, obično očitava više od Dynojeta, koji meri snagu na točkovima. U ovom slučaju, njihova Integra je registrovala 237 konja i 312 Nm obrtnog momenta u fabričkom obliku. To je ogroman porast u odnosu na Si 2022 koji su testirali krajem prošle godine na istom Dynapacku, koji je registrovao 225 “konja” i 285 Nm obrtnog momenta, za šta Mekmilan primećuje verovatno zbog toga što je Acura primenila agresivniju tjuning na Integru.

Praveći promene na ubrizgavanju goriva i vremenu, Hondata je uspela da izvuče još nekoliko konjskih snaga, ali je povećanje obrtnog momenta ono što je najimpresivnije, mereći dodatnih 38 Nm. Na slici možete videti da pojačano „gunđanje“ počinje odmah posle 2.000 o/min, i ide sve do crvene linije—najbolji deo je između 2.500 i 5.000 o/min. Opet, ova podešavanja su napravljena na potpuno standardnoj Integri, jedini performantni delovi su bili deo Hondatinog sistema FlashPro.

Zajedno sa povećanjem upotrebljivog obrtnog momenta dolaze i neke dodatne funkcije iz sistema FlashPro, uključujući poboljšani turbo punjač, kontrolu vuče, opciju flat-foot shifting koja omogućava držanje noge ravno na papučici gasa dok se menjaju brzine, kako bi se minimiziralo vreme promene stepena prenosa i zadržala brzina i obrtni moment motora u pripremi za sledeću brzinu, i bolji odziv gasa. Očigledno je da je moment u srednjem opsegu najveći atribut u svemu ovome, ali ne dolazi po cenu veće potrošnje jer Hondata izveštava da nema promene u potrošnji goriva.

Mekmilanovi predlozi za poboljšanje performansi na novoj Integri ne bi trebalo da budu iznenađenje: gorivo sa visokim oktanom, sposobnije kvačilo i finije podešavanje sistema FlashPro. Za sada, FlashPro prilagođen korisniku je dostupan za kupovinu, a tačan program koji su podelili u svom videu je unapred učitan u sistem i može da se ugradi na Integru za nekoliko minuta. Bez obzira da li modove svedete na minimum ili planirate da se potrudite, odgovarajuće rešenje za podešavanje je ključno da sve funkcioniše, a Hondata je, kao i obično, daleko ispred ostalih sa svojim FlashPro-om.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments