1. Home
  2. Video
  3. Ford sprema F-150 Heritage Edition u čast 75. godišnjice svog najbitnijeg modela
Ford sprema F-150 Heritage Edition u čast 75. godišnjice svog najbitnijeg modela
0

Ford sprema F-150 Heritage Edition u čast 75. godišnjice svog najbitnijeg modela

160
0
Podelite sa prijateljima:

Nema proizvođača koji ne koristi svoje važne i manje važne jubileje da bi izmislio novu toplu vodu koju će prodati kupcima. Ta „topla voda“ se najčešće manifestuje nekim specijalnim serijama, bilo  da je to pojačanje motora ili dosta češće, uvođenje neke linije opreme.

Fordova Serija F je sa nama od 1948. godine, što znači da 2023. obeležava 75. godišnjicu dolaska američke radne mazge.

Da bi prigodno obeležio navedeni jubilej, Ford, kako i dolikuje, nudi opciju Heritage Edition na svojim pikapima F-150 za modelnu 2023. godinu, naručenim u opremi XLT. Ovoj seriji je dodato nekoliko retro detalja, uključujući dvobojnu karoseriju koja je postala popularna tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Ford je označava kao završnu obradu A-B-A, gde se jedna boja koristi za gornji i donji deo, a druga boja za sredinu pikapa. Na raspolaganju je pet kombinacija, kao što je prikazano u galeriji.

Za unutrašnjost su korišćeni sivi i crni tonovi u kombinaciji sa jedinstvenim umecima u oblogama sedišta i utiskivanjem na poklopcu konzole. Logotip „75 Years“ (75 godina) pojavljuje se na gornjem srednjem vetrobranu i nalazi se na ekranima instrument table i multimedije.

Pošto je F-150 Heritage Edition baziran na modelu s opremom XLT, kupci će moći da biraju ili 3,3-litarski V6, 2,7-litarski V6 sa dva turbo punjača ili petolitarski V8. Kupci će takođe moći da biraju između pogona na zadnje ili na sva četiri točka.

Cene za F-150 Heritage Edition biće otkrivene kada se knjige porudžbina otvore sredinom jula. Početak proizvodnje zakazan je za jesen. Sigurni smo da će Ford lepo da naplati ovo izdanje, a još više smo sigurni za trgovce da će iskoristiti priliku (smajli).

Ford tek treba da otkrije sve promene planirane za F-150 za narednu godinu, iako znamo da postoji novi terenski završnji nivo nazvan Rattler. A uskoro se očekuje i novi F-150 Raptor R opremljen V8 motorom.

Pogledajte i priloženi video klip…

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments