1. Home
  2. Industrija
  3. Buick je najbolji prema studiji koju po tradiciji radi J. D. Power
Buick je najbolji prema studiji koju po tradiciji radi J. D. Power
0

Buick je najbolji prema studiji koju po tradiciji radi J. D. Power

214
0
Podelite sa prijateljima:

Već 36 godina, J.D. Power je sprovodio svoju studiju o početnom kvalitetu kako bi procenio povratne informacije kupaca u prvih nekoliko meseci vlasništva nad novim vozilom.

A vesti za 2022. godinu nisu dobre – ukupni početni kvalitet nikada nije bio tako loš kao sada. To ne znači da su se nova vozila pogoršala. Umesto toga, to je kombinacija tradicionalnih problema sa slabim zalihama, visokim cenama i komponentama koje nedostaju zbog pandemije i kontinuiranih problema u lancu snabdevanja.

To je glavni zaključak studije za ovu godinu, koja je objavljena 28. juna. J.D. Power ispituje nova vozila u devet kategorija, uključujući karakteristike, komande i displeje, pomoć pri vožnji, pogon, sedišta, klimu, multimediju, spoljašnjost, unutrašnjost i iskustvo vožnje . Vlasnicima vozila se postavljaju 223 pitanja; rezultati se tabelarno prikazuju i rangirani su na skali problema na 100 vozila – skraćeno PP100. Kao takav, veći broj je loš, a za 2022. ukupan industrijski prosek je do 180 problema na 100 vozila (180 PP100). To je povećanje od 11 odsto u odnosu na prošlu godinu i to je najveći broj ikada zabeležen od kada se vrši studija.

Međutim, dok je prosek u automobilskoj industriji daleko veći, neki proizvođači automobila su sve bolji. General Motors prednjači, delimično zbog toga što je Buick zauzeo ukupno prvo mesto sa rezultatom od 139 PP100. Što se tiče drugih marki General Motorsa, Chevrolet, GMC i Cadillac su takođe u prvih 10, znatno ispod proseka. Što se toga tiče, američki proizvođači automobila dominirali su na vrhu liste sa Dodgeom na drugom, a Fordom na desetom mestu. Genesis, Kia, Lexus i BMW se takođe nalaze u prvih deset, dok se u poslednjih pet nalaze Volkswagen, Audi, Maserati, Volvo i Chrysler.

Što se specifičnih kategorija vozila tiče, J.D. Power nudi nagrade za niz različitih kategorija za automobile, terence, minivanove i kamione. Među značajnim pobednicima je Chevrolet Corvette za ukupni najviši početni kvalitet automobila. Hyundai Accent osvaja nagradu za najbolji mali automobil, a Kia Forte dobija priznanje za najbolji kompaktni automobil. Najbolju nagradu za automobile srednje veličine dobija Chevrolet Malibu, a najbolji veliki premijum automobil je BMW serije 7.

U konkurenciji SUV modela, BMW je pobedio sa modelima X1 i X3 za male i kompaktne premium SUV-ove. Cadillac je pobedio sa XT6 i Escaladeom za srednje i velike premium SUV-ove. Nissan Murano je stekao vrhunska priznanja u segmentu SUV vozila srednje veličine, sa Chevrolet Equinoxom i Tahoeom koji su pobedili za kompaktne i velike SUV-ove. Zanimljivo je da je Buick Encore GX jedini model Buicka koji je osvojio nagradu J.D. Powera, uprkos tome što je kompanija u ukupnom plasmanu najbolja.

Honda Odissey je dobila nagradu za minivan, dok je u svetu pikapova Chevrolet pobedio modelom Silverado u segmentu lakih i teških pikapova. Ford Ranger je pobedio u klasi srednje veličine.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments