1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Uragan mu uništio automobil s milion milja na satu, pa dobio novi od Toyote
Uragan mu uništio automobil s milion milja na satu, pa dobio novi od Toyote
8

Uragan mu uništio automobil s milion milja na satu, pa dobio novi od Toyote

9.92K
8
Podelite sa prijateljima:

Da li je zapravo više i vest kada neka Toyota pređe magičnu cifru od milion milja ili da odmah preračunamo u nama prepoznatljivijih 1,61 milion kilometara? Takve priče više i nisu retkost, pa svako ko prati servisiranje po uputstvu i zameni potrošne materijale dosta puta, ima realne šanse da ostvari ovaj podvig.

Jedan od njih je Amerikanac po imenu Mark Miler. Poseduje model Toyota Highlander iz 2006. godine u hibridnom izdanju i živi u gradu Nejpls u američkoj saveznoj državi Floridi. Prvi put je došao u oči javnosti kada je posetio lokalni izložbeno-prodajni servis da servisira svoj krosover i zaposleni primetio da na satu već stoji cifra od 500 hiljada milja (oko 800 hiljada kilometara).

Ponudili su mu samo ručni frožider, što Miler nije odbio pošto pošto radi na terenu u izradi puteva, a kao što nam je poznato, Florida ima veoma vrela i sparna leta. Koristio je vozilo ne samo za prevoz porodice već i za vuču prikolice svakodnevno do posla. Malo je čudno što je izabrao hibrid sa 3,3-litarskim benzincem sa šest cilindara, a ispostaviće se da je kombinovana potrošnja od 8,4 litra na pređenih 100 kilometara bila presudna. Model sa pogonom na sva četiri točka ima preporučljivu vuču od 1,6 tona, što je sasvim zadovoljavajuće za vuču male prikolice.

Miler je sa svojom Toyotom prešao više od milion milja pre nego što je vozilo uništeno u mesecu septembru prošle godine kada je Floridu pogodio uragan Jan. Kaže ono šta svi mi vlasnici Toyote znamo, a to je da je nemoguće sahraniti modele ovog japanskog brenda već to može da uradi samo majka priroda. Ne samo što je izgubio svoj krosover već i krov nad glavom pošto je cela imovina uništena od strane Jana.

Miler je vozio nekoliko meseci druga vozila, a onda se uputio u izložbeno-prodajni salon da kupi novi hibridni Highlander. Tu ga je dočekalo lepo iznenađenje pošto mu je prodavac (da, isti onaj koji mu je ranije ponudio ručni frižider) dao ključeve novog krosovera bez ikakve finansijske nadoknade. Očekuje da će ga služiti bolje od prethodnika (ako je to uopšte moguće) i da će ovaj put definitivno biti „uredniji“ kada sedne u novi automobil.

Šta kažemo osim, ala vera…

AutoRepublika

(9918)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ovo je za respekt i primjer drugim proizvođačima kako se cijeni odanost kupca.Svaka čast Toyota👍.

Sasa

Rec respekt ne postoji u nasem jeziku. Nisi pismen.

Renault Terminator

Ma šta mi napisa🤣…ni latinica nije naše pismo,pa mi ti repliku napisa na latinici,pismeni!Ajd batali me života ti,prošetaj od bandere do bandere uhvati neku zjalu…

Alex

Latinica jeste nase pismo za tvoju informaciju.

Renault Terminator

Ako ćemo u sitna crijevca,latinica po našem zakonu nije naše službeno pismo već ćirilica.To je definisano Ustavom Republike Srbije i njegovim članom 10 koji se odnosi na jezik i pismo. „U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo. Službena upotreba drugih jezika i pisama uređuje se zakonom, na osnovu Ustava“ – Ustav Republike Srbije. Međutim, ovo se ne odnosi i na preduzeća i druga pravna lica. “Organ, organizacija i drugi subjekt može svoj naziv, firmu ili drugi javni natpis da ispiše, pored ćiriličkog, i latiničkim pismom. U firmi preduzeća, ustanove i drugog pravnog lica, odnosno radnje… Pročitaj više »

s mile

Odanost, poštovanje za servisiranje, a najviše Reklama. Svakako BRAVO

Laki

Bravo Toyota!

Sasa

Svaki, bukvalno svaki auto te kubikaze moze da predje istu kilometrazu uz vanredne popravke. Tako da je ovo samo reklama.