1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep sprema novi električni SUV
Jeep sprema novi električni SUV
0

Jeep sprema novi električni SUV

85
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno lansiranje novog Jeepa Avengera samo je vrh ambiciozne proizvodne ofanzive koja će biti odlučujuća da Jeep završi proces transformacije u brend elektrifikovanih vozila. Naredna godina, koja je pred vratima, biće ključna u ovoj maršruti koja je uspostavljena pre nekog vremena. Razlog za to je je lansiranje novog modela.

Jeep će predstaviti potpuno novi model 2023. godine. Biće to električni SUV koji će se plasirati na globalno tržište i stoga će na kraju stići na Stari kontinent. Međutim, neće nositi pečat „Made in Europe” kao neki modeli Jeepa s ove strane Atlantika.

Ovaj novi model će nositi ime Recon i njegov serijski proizvodni proces će se odvijati u Severnoj Americi. Prve slike i informacije o Jeepu Reconu objavljene su prošlog septembra u okviru „Jeep 4xe Day“. Za razliku od pomenutog Avengera, to će biti veliko vozilo. Štaviše, u asortimanu Jeepa, novi Recon će biti električna alternativa Wrangleru.

Jeep je tada uveravao da će nastojati da prenese nasleđe i komercijalni uspeh Wranglera na novi Recon. Model će biti prepun tehnološke opreme i, pre svega, imaće vanredne terenske sposobnosti. Imaće prostranu kabinu za pet odraslih putnika.

Razvija se na platformi Stellantis STLA Large. Ova arhitektura je pripremljena da podrži električna vozila sledeće generacije na baterije. Biće to potpuno električni SUV. U asortimanu neće biti termičkih verzija. Važno je zapamtiti da platforma STLA omogućava razvoj električnih automobila sa do 800 kilometara autonomije.

Da bi Recon postao idealan saputnik u avanturi, Jeep ga je opremio zaštitom podvozja, kukama za vuču, specifičnim terenskim gumama i, što je najvažnije, sistemom Jeep Select-Terrain Traction Management. Iako detalji o pogonskom sistemu nisu posebno uneti, očekuje se da će imati dva elektromotora, po jedan po osovini.

AutoRepublika

(85)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments