1. Home
  2. Vesti
  3. Cene goriva prisilile američku policiju na restriktivno patroliranje
Cene goriva prisilile američku policiju na restriktivno patroliranje
7

Cene goriva prisilile američku policiju na restriktivno patroliranje

504
7
Podelite sa prijateljima:

Može se reći i da su visoke cene benzina dovele do toga da se američki policajci suočavaju sa zahtevom da, u što je moguće manjoj meri, špartaju lokalnim drumovima, a u želji da se snize astronomski troškovi skopčani s konzumacijom energenata.

Cena benzina u SAD toliko je porasla da su policajci u nekim državama morali da odustanu od upotrebe službenih vozila i da pokušaju da „izvuku maksimum iz sebe“, odnosno da rešavaju problematične situacije bilo iz kancelarije ili putem telefonskih poziva. Ovo je prisilan zahtev, prosto zato što su postojeći budžetirani troškovi goriva za policiju već utrošeni, a novi budžeti, s obzirom na promenjenu realnost, još nisu doneti. Istina, lokalni stanovnici nisu cenili ovakav pristup službenika organa reda.

U američkoj saveznoj državi Mičigen, gde inače živi i naš Zoran Tomasović, postojala je teška situacija sa gorivom za policijske automobile. Prosečna cena galona benzina za godinu porasla je sa 2,198 dolara na 5,214 dolara, a ispostavilo se da budžet lokalnih vlasti jednostavno nema na raspolaganju dovoljno novca za kupovinu goriva za patrolne automobile.

Posebno teška situacija se razvila u kancelariji šerifa okruga Izabela, kod čoveka po imenu Majkl Mej, koji je zvanično saopštio da je ponestalo novca za benzin i sada je zaposlenima naloženo da maksimalno preispitaju pozive stanovnika, bez da po inerciji odmah krenu na lice mesta.

Šerif se nakon takve izjave, očekivano suočio s oštrim kritikama stanovništva. Istovremeno, uveravanja da će policija nastaviti da patrolira područjima i da će blagovremeno reagovati na pozive koji zahtevaju prisustvo pripadnika reda, nisu smirila meštane.

Inače, lokalna policija koristi specijalne primerke limuzine Dodge Charger Pursuit koje su opremljene 3,6-litarskim V6 turbo motorima ili agregatima pod imenom HEMI. Radi se 5,7-litarskim V8 jedinicama. Pre krize sa gorivom, kilometraža koju prave policijaci nije bila veliki problem za „momke u plavom“, ali sada su organi reda primorani da štede novac.

AutoRepublika

(504)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ili da se šerif vrati na konja ili ako ga nije puno sramota, da zajaše bicikl.
Ja bih ipak glasao za povratak korenima.

Renault Terminator

Ако њих питаш…они би веома радо на коње и запрежна кола.

s mile

Ako mogu engleski bobiji da voze bicikle, mogu i USA policeman-i….. 😉

Izmenjeno 1 godina pre od strane s mile
Laki

Ova vijest je zaista potresna!

BB

Opet taj maligni uticaj rusa… 😂

s mile

Taze vest

Gorivo – pet dolara; Da li će biti oboren rekord?
Nacionalna prosečna cena galona goriva u SAD dostigla je 5 dolara i uskoro bi mogla da nadmaši istorijski rekord postavljen 2008. godine.

TheStig

Mnogi misle da je Amerika glavni svjetski hegemon, ali je to ustvari Velika Britanija. London je centar svakog zla. Nije slučajan bio izlazak V. Britanije iz EU. Amerika će se raspasti. Ali prije nego se to desi Britanija će je iskoristiti u pokušaju da se obračuna sa protivnicima. Ovo je samo početak toga. Provozajte još malo vaše Mustange, Chargere, Challengere i ostale mašine. 🙂