1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi strani državnik je prešao na Aurus
Prvi strani državnik je prešao na Aurus
3

Prvi strani državnik je prešao na Aurus

2.56K
3
Podelite sa prijateljima:

Kada pričamo o stranom državniku, jasno je da ne mislimo da je naš šef države (zapravo svega u Srbiji) usvojio Aurus za službeni automobil, već je naslov iznet iz perspektive postojbine novouspostavljene marke. Dakle, prvi predsednik jedne nezavisne zemlje koji je prešao na limuzinu Aurus Senat, a da nije iz Rusije, jeste novi šef Turkmenistana, Serdar Berdimuhamedov koji je u ovom četvorotočkašu viđen tokom zvanične posete ruskoj prestonici Moskvi.

Beli blindirani Aurus Senat je iskorišćen kao prevozno sredstvo Berdimuhamedova, a limuzina ovog predsednika je imala pratnju specijalne policije.

Neočekivano za visoke zvaničnike jedne države je da službena vozila budu ovako nijansirana, ali bela boja limuzine nije slučajno izabrana. Crni automobili su zabranjeni u Turkmenistanu, a čak su i tamni detalji eksterijera nedavno zabranjeni. O tome smo pisali u jednoj veoma čitanoj vesti u prošlosti, pa više možete saznati ovde. Šef centralnoazijske države ima sve automobile svetlih boja (najčešće se koriste bele, bež i zelene boje ili njihove kombinacije), pa ni Aurus Senat nije mogao biti izuzetak.

Izvori iz vlade Turkmenistana su istakli najviši nivo balističke zaštite (VR10) ruske limuzine Aurus Senat. Interesovanje za liniju modela Aurus još 2019. godine pokazao je prethodnik Serdara Berdimuhamedova na mestu predsednika Turkmenistana, njegov otac Gurbanguli Berdimuhamedov. Turkmenski lider je tri godine obećavao da će zvanični Ašhabat kupiti čitav asortiman Aurusa.

Još uvek postoji najmanje jedan šef inostrane države koji planira da pređe u Aurus. Mada, ovo inostrane bi trebalo shvatiti uslovno. Prošle godine je predsednik Belorusije naložio da se flota dopuni ruskim sedanima i limuzinama, ali do sada Aleksandar Lukašenko nije viđen u Aurusima, a beloruski lider putuje po Minsku u nemačkim automobilima.

AutoRepublika

(2564)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eto, a naš predsednik vozi 15-16 godina staru škodu oktaviju …
Zna li neko, koji je „engine“ u pitanju ?

Renault Terminator

M M zna 100%😁.M M mu i održava Škodilaka,maunu bi ona izdržala 15 godina🤣