1. Home
  2. Video
  3. BMW X3 odličan na testu severnog jelena (VIDEO)
BMW X3 odličan na testu severnog jelena (VIDEO)
9

BMW X3 odličan na testu severnog jelena (VIDEO)

738
9
Podelite sa prijateljima:

BMW X3 smo testirali pre oko četiri i po godine, neposredno nakon što je debitovao, i to u veoma sličnom paketu opreme primerku koji je na testu severnog jelena imala redakcija specijalizovanog pirinejskog medija km77. Stoga nas odličan rezultat koji je „trojka na štiklama“ postigla na ovom iskušenju uopšte ne čudi, jer smo i tada konstatovali da je automobil, u smislu vozne dinamike, na ponos inženjerima Bavarske.

Dakle, „naš“ X3 i ovde oprobani X3 su bili pogonjeni dvolitarskim dizelom, doduše savremeniji je imao i „ispomoć“ sistema lakog hibrida, a bili su opremljeni i paketom opreme M, koji između ostalog donosi i za santimetar bližu karoseriju tlu, pa i felne prečnika 20 inča. Ovo pakovanje (M) podrazumeva i takozvane miks gume, gde je zadnji par širine 275 milimetara, dok su one napred za tri centimetra uže.

Dodatno je važno reći da je testni primerak posedovao Pirellijeve gume, a one su naprosto fenomenalne. Pričamo o aspektu pomoći boljem vozačkom doživljaju, a ne o trajnosti istih, pošto imamo pozavidno iskustvo s pneumaticima ovog proizvođača generalno, pa i s konkretnim modelom guma.

Da se vratimo mi našem iskušeniku. Elem, nemački krosover je s uspehom prošao testnu matricu pri brzini od 81 km/h, doduše uz malo nemirnije reakcije pri završetku opitnog ciklusa. Iz nama nepoznatog razloga, moguće zbog usporene startne reakcije vozača, pokušaj pri brzini od 77 km/h nije imao „hepiend“, jer je X3 poskakivao poput Siniše Malog na pitanja novinara o doktorskoj disertaciji.

Na kraju još da kažemo da se BMW X3 dobro poneo i na testu slalomskog prolaska između čunjeva, ali nije briljirao onoliko koliko smo verovali jer su se boljim u ovoj disciplini pokazali mnogi modeli manje uglednih proizvođača. Uostalom, pogledajte dole priloženi video klip i shvatićete o čemu se radi, a verovatno i ono što smo propustili da navedemo u narativnom delu izveštaja.

Uzgred, dozvolite da preporučimo i učenje španskog jezika, jer je toliko melodičan, inspirativan i u opticaju u ogromnom broju država. Opet, lično iskustvo napredovanja 🙂 …

AutoRepublika

(738)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Добро је…ја реко опет неки опозив🤣

moron

Dobar, dobar. Svaka im čast!

P.s. znam da je testna boja veoma trenutno moderna, ali meni je odvratna. Bez obzira na brend.

TheStig

Što brate Morone?Jesi li je vidjeo uživo?🙂

moron

Da, viđao sam je i uživo.
A i danas. Neki je zovu i osnovna ili temeljna boja, kako gde 😀

TheStig

Hehe pa nije baš temeljna ali dobro, jasno mi je zašto te asocira. VW ima kod sebe u ponudi ovu boju tzv Nardo siva, izgleda fenomenalno na par Audija na kojima sam je vidjeo uživo.

Laki

Sa „M paketom“ može se provući a inače nije ta boja nešto fina za moj pojam.

TheStig

Audi je poceo prvi da koristi tu boju u svojim RS modelima. Usljed popularnosti počeli su da je kopiraju svi, od bmw pa do mclarena i porschea. Izgleda mnogo dobro uživo s tim da je kod ovog bmw nešto tamnija od one koje sam viđao kod vw i audija. Ova vuče baš na sivu koje nisam ljubitelj dok je kod vw i audija ona dosta svjetlija.

https://images.app.goo.gl/qcVFfFxngPej9SRTA

Laki

Audi i Zuffenhausen varijante su bolje od propelera. Pošto sam na drumu svaki dan vidim da malo koji proizvodjač nema ovu boju u ponudi.

BB

Dobar ovaj Mali… Ahahaha

A ovaj španski ne pričam, ali ga razumijem skoro sve (na ovoj temi)…