1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Range Rover u prodaji u Rusiji uprkos sankcijama, cena sitnica!
Novi Range Rover u prodaji u Rusiji uprkos sankcijama, cena sitnica!
0

Novi Range Rover u prodaji u Rusiji uprkos sankcijama, cena sitnica!

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Range Rover se već prodaje u Ruskoj Federaciji, ali saznanje nije došlo posredstvom službe za odnose s javnošću britanske marke koja je pod kontrolom privrednog džina iz Indije kao nekadašnje kolonije imperijalističke sile, već putem oglasa objavljenog na lokalnom sajtu avto.ru. S obzirom na trenutnu situaciju i zabranu uvoza, ni cena od oko 590 hiljada evra (39 miliona ruskih rubalja) za konkretan primerak nije iznenađujuća, mada jeste šokantna!

Nažalost, ovo je jedini novi primerak koji se trenutno nudi u nama bliskoj državi, dok je posebno zanimljiva činjenica da je ovo vozilo zapravo, potpuno legalno uvezeno. Naime, carinska dokumentacija je kompletirana pre uvođenja sankcija, dok je vlasnik njime prešao, sudeći po informaciji s komandne table, svega jedan kilometar. Cena dakle prati ekskluzivitet vozila.

Krosover je obojen u sivo-zlatnu nijansu, dok su u kabini ugrađena sedišta obložena luksuznim kožnim presvlakama koja je uz to još i perforirana. Nebo, to jest plafon u kabini je izrađen od tkanine u dve nijanse: Ebony i Deep Garnet, kako piše u specifikacijama Range Rovera.

Lista opreme je veoma sadržajna, pa uključuje sistem kamera s punim prikazom zbivanja oko vozila, elektropokretana peta vrata, ulazak u vozilo bez nužde da se mašite ka džepu u potrazi za ključem, projekcioni ekran na vetrobranskom staklu (HUD), sistem detekcije vozila u mrtvom uglu, nadzor nad statusom pažnje vozača usmerene na saobraćaj… Tu je i panoramski krovni otvor, vetrobransko staklo sa zaštitnim faktorom protiv UV zračenja, kožni volan i brojni umeci u putničkoj kabini a koji su izvedeni od drvne mase.

Motorni prostor je popunio trolitarski dizel agregat s 350 konjskih snaga, a koji je uparen s osmostepenom automatskom transmisijom. Ovako koncipiran pogonski sklop omogućava džinovskom automobilu da do stotke ubrza za 6,1 sekundu, ali tada grdosija neće trošiti svega 8,3 litara nafte na svakih stotinu prevaljenih kilometara, što je deklarisana potrošnja u mešovitom režimu eksploatacije.

Za kraj još da kažemo da ovo nije prvi slučaj da se nov automobil, koji je proizveo brend bez zvanične ponude tog modela u Rusiji, prodaje na sekundarnom tržištu. Tako je krajem 2021. godine u oglasima osvanio najluksuzniji i najskuplji baterijski Mercedes-Benz EQS, a njegova cena tada je bila u ravni s 239 hiljada evra (po današnjem kursu doduše).

AutoRepublika

(1481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments