1. Home
  2. Vesti
  3. Herbert Dis: Porsche i Audi ulaze u Formulu 1
Herbert Dis: Porsche i Audi ulaze u Formulu 1
1

Herbert Dis: Porsche i Audi ulaze u Formulu 1

166
1
Podelite sa prijateljima:

Šef VW grupacije potvrdio je da će pomenute marke nastupati u najbržem cirkusu na svetu. 

O ulasku Porschea i Audija u Formulu 1 govori se već neko vreme, ali nije bilo dovoljno zvaničnih informacija iz Volkswagen grupe. Sada je prvi čovek ove kompanije, Herbert Dis, i sam potvrdio ono o čemu su kolale glasine. „Da, ta dva proizvođača će nastupati u tom šampionatu. Pripreme Porschea za ulazak u F1 su više uznapredovale u odnosu na Audi“, rekao je Dis.

Izvršni direktor nemačkog giganta nije ulazio u detalje, tako da ćemo na više informacija morati još da sačekamo. Ono o čemu se ranije pisalo, pogotovo u germanskim stručnim medijima, to je da će Porsche ući u Formulu 1 kroz partnerstvo koje planiraju sa ekipom Red Bulla. Navodno je F1 interesantna za Porsche zbog cilja da se pređe na sintetička goriva, što je polje gde je ova marka već značajno investirala.

S druge strane, Audi bi trebalo da kupi McLaren. Postoji nekoliko verzija priče, od toga da bi Audi kupio samo motosport odeljenje, do toga da bi preuzeli ceo brend. Navodno je već bilo otvorenih ponuda od strane bavarskog proizvođača, ali da nisu bile dovoljno atraktivne. Negde se može pročitati da bi Audijeva nova ponuda trebalo da iznosi oko 500 miliona evra za kupovinu čitavog McLarena.

Ukoliko se da verovati kolegama iz Nemačke, i Porsche i Audi će ući u Formulu 1 tek posle 2026. godine, jer se zada očekuju ozibljne promene pravila u ovom šampionatu.

AutoRepublika 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Neobicna odluka VW korporacije! Pre godinu-dve izasli su iz Formule E da bi sada navalili na Formulu 1 – gde i dalje dominiraju gorivni motori pomognuti sa baterijom?! Ova akcija bi mogla da znaci samo jedno – zele da sacuvaju kontakt sa gorivnim motorima a da svoj imidz e-cistunaca ostave nedirnutim u punom sjaju. Interesantna je transformacija Herberta Disa, sefa VWa – do juce je bio neverovatno agresivan u nastojanjima da ubedi nemacku politiku, proizvodjace i narod u opravdanost e-pogona. Bateriju je digao na nivo religije, samo sto nije podizao hramove na cijim zidovima bi bile freske sa e-vozilima!!! Sa… Pročitaj više »